v.a. 969,-
8 - 24 dagen
Fly Drive
Centraal Amerika

Van parelwitte stranden tot een Walhalla voor liefhebbers van cultuur

Ontdek Mexico met een fly drive reis. Eerst pak je het vliegtuig naar Mexico en vervolgens pak je daar de auto. Met de auto kun je snel naar de mooiste plekken van Mexico. Kunst en cultuur is erg sterk in Mexico en heeft een meeslepende sfeer. Wil je Mexico zelf ervaren, boek dan snel een fly drive naar Mexico.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive Mexico

Tulum: De oude stad Tulum bevindt zich op het eiland Yucatán. Tulum ligt op 12 meter hoogte en is gebouwd op een klif. De klif kijkt uit op de Caribische Zee, waardoor het een zeer populaire bestemming is. De stad stamt uit de tijd van de Maya’s en heeft daardoor grote historische waarde.

Nationaal Museum voor Antropologie: Dit museum staat zeer goed bekend in Mexico. Sommige beweren zelfs dat het Nationaal Museum voor Antropologie het beste museum van Mexico is.

Chichén Itzá: De stad Chichén Itzá was erg belangrijk voor de Maya cultuur. Je vindt hier onder andere de piramide van Kukulcán. Net als Tulum, bevindt ook deze Mayastad zich op het schiereiland Yucatán. Omdat de stad zo belangrijk was voor de Maya beschaving heeft het een plaats verdient op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Paleis voor Schone Kunsten: Het Paleis voor Schone Kunsten is een gebouw dat dienst doet als operagebouw en concertgebouw. Het gebouw is erg belangrijk voor Mexico-Stad en is geopend in 1934. Het gebouw is 44 meter hoog en is opengesteld voor publiek.

Het klimaat van Mexico

In Mexico is het gedurende het hele jaar lekker warm. De gemiddelde minimumtemperatuur is 18 graden en de gemiddelde maximumtemperatuur is 33 graden. Toch zijn er delen van Mexico die een uitzondering vormen op de regel. In het deel dat grenst aan de Verenigde Staten valt zo nu een dan een sneeuwbui door de aanvoer van koude lucht uit het berggebied de Rocky Mountains.

Strand in Mexico
Zee in Mexico
Aztec tempels in Mexico

Natuur in Mexico

Mexico bestaat voor een groot deel uit een bergachtig landschap. (ruim 80% van de totale oppervlakte) Op sommige van deze bergen ligt sneeuw, maar lang niet op allemaal. Ook heeft Mexico zeer veel vulkanen, ruim 3000 waarvan maar een klein percentage actief is. In Mexico vindt je zandvlaktes, regenwouden en grotten.

Proef de Mexicaanse keuken

De Mexicaanse keuken is erg karakteristiek en zeer verschillende met de Nederlandse keuken. Voor wie niet bang is om iets nieuws te proberen is er de hele fly drive reis meer dan genoeg nieuws uit te proberen. Van hapjes tot gerechten is elke hap weer een verrassing.

Overige landen in Midden-Amerika

Feitjes over Mexico

  • Mexico-stad is de hoofdstad van Mexico.
  • In Mexico betaal je met de Mexicaanse peso.
  • In 2013 woonden er 122,3 miljoen inwoners in Mexico.
  • Het Mexicaanse volkslied heet de Himno Nacional Mexicano.