v.a. 249,-
6 - 18 dagen
Fly Drive
Midden-Oosten

Israël; Ontdek het "beloofde" land

Heb je altijd al eens kennis willen maken met dit prachtige Bijbelse land met zijn rijke geschiedenis en sterke culturele karakter. Maak dan kennis met Israël door middel van een fly drive naar Israël en verken het hele land met jouw eigen vervoer.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Israël

Heilig Grafkerk: De Heilig Grafkerk bevindt zich in Jerusalem. Deze christelijke kerk heeft als bijnaam de Kerk van de wederopstanding en is gebouwd in de stijl van de Romaanse architectuur. De bouw van de kerk ging van start in het jaar 326 jaar na Christus naar een ontwerp van de architect Helena.

Rotskoepelmoskee: De Rotskoepelmoskee is gebouwd op de Tempelberg, in dezelfde stad als de Heilige Grafkerk. Het is dan ook bijzonder om deze stad te bezoeken, aangezien Jerusalem een belangrijke rol speelt in meerdere geloven. De Rotskoepelmoskee is geopend in 691 jaar na Christus. De naam is misleidend omdat de Rotskoepelmoskee eigenlijk géén moskee is. De Rotskoepelmoskee vormt eigenlijk een gedenkplaats.

Kerk van Alle Naties: De Kerk van Alle Naties is een katholieke basiliek met de bijnaam Basilica van de Doodsangst. De kerk zou de plek markeren waar Jezus bad voor hij werd gearresteerd.

Jerusalem Biblical Zoo: Wil je even een ontspannen dagje weg, breng dan een bezoekje aan de dierentuin. Je vindt er allerlei leuke dieren en kunt heerlijk weg met het hele gezin.

Cultuur in Israël

Het grootste deel van de bevolking van Israël (ruim 82 procent) is Joods. Ongeveer 14 procent van de bevolking gelooft in de islam en ongeveer 2,7 procent gelooft in het christendom. Het Joodse volk gelooft in één god. De oorsprong en verhalen van het Joodse geloof zijn inmiddels ongeveer 4000 jaar oud. De Thora is een heilige Joodse wet en wordt gezien als een inspiratiebron.

Landschap in Israël
Joden in Israël
Ruines in Israël

Overige landen in Midden Oosten

Feitjes over Israël

  • De vlag van Israël is wit met blauw.
  • Israël grenst aan de Middellandse Zee en aan de Rode Zee.
  • De hoofdstad van Israël is Jeruzalem.
  • In Israël betaal je met de Israëlische sjekel.
  • In 2013 bedroeg het inwonersaantal 8,059 miljoen.