v.a 595,-
6 tot 30 dagen
Fly Drive
Noord-Amerika

Beleef de American Dream in Amerika

Amerika is het land waar alles groter is, van het eten tot de wolkenkrabbers en van de Blue Canyon tot de Garden of the Gods. Alles is groter, mooier en indrukwekkender dan in Nederland. Een fly drive Amerika brengt jou op plekken die je nooit had durven dromen. Met jouw eigen vervoer ga je kriskras door het land op zoek naar de meest imposante plekken van Amerika.

Bezienswaardigheden

Hieronder vindt je een aantal leuke activiteiten die je op jouw fly drive reis kunt ondernemen. Al deze bezienswaardigheden zijn goed bereikbaar met de auto:

Blue Canyon: De Blue Canyon is een gebied met prachtige rotsformaties. De rotsen hebben net als wolken ronde en zacht uitziende vormen en spreken tot de verbeelding. Met een beetje fantasie zie je verschillende taferelen in de vormen en kleuren van de rotsen. De Blue Canyon is dan ook uitermate geschikt om mooie foto’s te maken. Omdat je zelf jouw eigen vervoer bij je hebt, kun je eenvoudig een dagje weg naar deze prachtige Blue Canyon.
Jerome: In 1876 werd een actieve kopermijn ontdekt in Arizona. Om vlak bij de mijn te wonen werd de plaats Jerome opgericht. Hedendaags is Jerome een plaats waar je als toerist veel kunt beleven. Je vindt er onder andere veel art galeries, ambachtelijke winkeltjes en restaurants.
Boston: Boston is een zeer oude stad voor Amerikaanse begrippen. De stad is gesticht in 1630 en heeft dan ook veel oude gebouwen. De stad heeft een redelijk Europees uiterlijk, en vormt daardoor een sterk contrast met de rest van de Amerikaanse steden.

Las Vegas: Om echt geëntertaind te worden zou je een fly drive Las vegas kunnen maken tijdens jouw fly drive Amerika. Las Vegas staat bekend als de gokstad van de wereld en zit vol leuke musicals en andere vormen van entertainment.

Ontdek de natuur in Garden of the Gods

Garden of the Gods is een natuurpark van 13 vierkante kilometer groot. In het natuurpark bevinden zich veel mooie rotsen, waarvan de meeste wel 300 miljoen jaar geleden zijn ontstaan. Doordat deze rotsen zo oud zijn, zijn ze zeer interessant voor geologen. Deze hebben er al meerdere unieke vondsten gedaan (zoals fossielen). De flora en fauna in het park is erg divers, omdat het park zich bevindt op de overgang tussen hoge en lager gelegen gebieden. In Garden of the Gods kun je mooie wandeltochten maken, en er zijn plekken om je auto te parkeren.

Gebergtes in Amerika
Dolfijnmens in Amerika
Zonsopgang in Amerika

Feitjes over Ameirka

  • De hoofdstad van Amerika is Washington D.C.
  • Het landnummer van Amerika is +1
  • De Amerikaanse president is Barack Obama (2015)
  • Het volkslied van Amerika is: “The star-Spangled Banner”
  • Amerika telde 318,9 miljoen inwoners in 2014
  • De munt van Amerika is de Amerikaanse dollar