v.a. 686,-
9 tot 30 dagen
Fly Drive
Noord-Amerika

Ga op pad in het ruige natuur en rust uit in overweldigende omgevingen

Canada is een prachtig vakantieland met een enigszins ruige natuur. Er leven veel wilde dieren, en er zijn genoeg bomen en planten te vinden. In Canada wonen ook een aantal dieren die zeldzaam zijn en daardoor erg uniek om tegen te komen. In Canada vindt je de Niagarawatervallen en de Canadian Rockies. In sommige delen van Canada is de natuur nog ongerept, waardoor wilde dieren het er voor het zeggen hebben. Wil jij kennis maken met Canada in al zijn aspecten, boek dan een fly drive naar Canada.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Canada

Niagarawatervallen: Wie kent ze niet, de Niagarawatervallen. Het zijn de meest bekende watervallen van Canada. Deze massieve watervallen zijn wel 51 meter hoog. Het is dan ook erg indrukwekkend om de grote hoeveelheden water met flinke kracht naar beneden te zien stromen. Bij de Niagarawatervallen worden vaak indrukwekkende foto’s gemaakt die een mooie herinnering vormen aan jouw fly drive Canada.

Canadian Rockies: De Canadian Rockies is het Canadese deel van de Rocky Mountains. Deze prachtige bergen bereiken in dit gebied een hoogte van wel 3.954 meter en hebben een oppervlakte van 180.000 vierkante kilometer. Het hoogste punt in het gebied is de berg Mount Robson.

Stanley Park: Het Stanley Park is een stadspark met een oppervlakte van 4,05 vierkante kilometer. Het park was van oorsprong een natuurgebied, maar werd in 1886 opengesteld voor publiek.

Wolven spotten in de Canadese natuur

Wolven zijn in Nederland vrijwel uitgestorven. In Duitsland zwerven er nog een paar rond, waarvan sommige wel eens een stapje wagen over de grens, maar over het algemeen is het erg zeldzaam om een wilde wolf te zien. Als men denkt ze te zien, blijkt het vaak een hond te zijn. In Canada vindt je nog echte wolven, die leven in roedels. Je mag tijdens jouw fly drive Canada dan ook niet de kans laten lopen om een wolf op de foto te krijgen.

Sneeuw landschap in Canada
Berg in Canada
Dorp in Canada

Cultuur in Canada

De inwoners van Canada zijn fanatieke sporters. Vrijwel elke school in Canada heeft wel 1 of meerdere sportteams, die op zeer hoog niveau spelen. De meest populaire sporten zijn baseball, basketbal, Football en Hockey.

Feitjes over Canada

  • Op de vlag van Canada staat een esdoornblad.
  • De kleuren van de vlag zijn rood en wit.
  • De hoofdstad van Canada is Ottawa.
  • Het landnummer van Canada is +1, wat hetzelfde landnummer is als van Amerika.
  • In 2013 telde de bevolking 35,16 miljoen inwoners.
  • Het Canadese volkslied heet O Canada.