v.a. 445,-
5-30 dagen
Fly Drive
Noord-Amerika

Beleef de American Dream in de USA

De USA heeft een zeer rijke cultuur. In de USA hebben ze een democratisch gekozen president, maar deze heeft wel meer te zeggen dan ons koningshuis. De USA heeft veel symbolische beelden en gebouwen, zoals het Witte Huis, het Vrijheidsbeeld en Mount Rushmore. Veel van de symbolische beelden en gebouwen kun je als toerist zelf bezoeken tijdens jouw fly drive naar de USA.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive USA

Vrijheidsbeeld: Het Vrijheidsbeeld is het meest bekende beeld van de USA. Het beeld staat symbool voor wat de USA belangrijk vindt. Vrijheid is immers 1 van de kerndoelen van de USA en is in deze moderne tijd erg kostbaar. Naast het symbool voor vrijheid biedt het beeld een warm welkom voor de bezoekers van New York. Wil je een leuke herinnering aan het Vrijheidsbeeld? In vrijwel elke giftshop in de USA kun je wel een aantal mooie souvenirs vinden met een print van het Vrijheidsbeeld er op.

Mount Rushmore: Het monument Mount Rushmore ligt in de Black Hills. Het monument is 18 meter hoog, heeft een oppervlakte van 5 vierkante kilometer en is gemaakt van graniet. Mount Rushmore staat symbool voor het ontstaan en de groei van de USA.

De natuur van de USA

Wie de natuur van de USA wil leren kennen in al zijn diversiteit moet elk van de staten eens hebben bezocht. Elke staat heeft zo zijn eigen natuur en bezienswaardigheden. Ga op zoek naar de mooiste rotsen, meren en beekjes van elke staat en laat je verassen tijdens jouw fly drive USA.

Disneyland USA
Zee USA
Zonsopgang in de USA

Het Witte huis, het belangrijkste gebouw in de USA

In het Witte huis werkt de president van de USA. Een president wordt gekozen door landelijke verkiezingen, waarbij het hele volk mag stemmen op de kandidaten. De president heeft belangrijke taken, zoals het sluiten van vredesverdragen of het invoeren van wetten. Het Witte huis is daarom ook erg bekend bij de inwoners van de USA en is zeker de moeite waard om te bekijken.

Feitjes over de USA

  • USA staat voor United States of America.
  • In de United States of America vindt je 50 staten.
  • Het bekendste gebouw van de United States of America is het witte huis.
  • De vlag van de USA heeft de kleuren rood, wit een blauw.
  • Op de vlag staan een aantal witte sterren afgebeeld, die staan voor de staten van de USA.
  • Het bekendste beeld van de USA is het Vrijheidsbeeld en de meest bekende stad is New York.
  • Jersey, Toronto en Vancouver worden vaak vergeten!