v.a. 1095,-
8 - 34 dagen
Fly Drive
Oceanië

Maak een reis door de Outback, ontdek de Great Barrier Reef en unieke dieren

Australië is een prachtig land, met een nog mooiere onderwaterwereld. Het Groot Barrièrerif is absoluut uniek en maakt het land tot een zeer populaire vakantiebestemming. Daarnaast staat het land natuurlijk ook bekend om zijn unieke architectuur. Beleef Australië met een intense fly drive vakantie en ontdek zelf wat Australië zo geweldig maakt.

Bezienswaardigheden tijdens een fly drive naar Australië

Sydney Opera House: In het Sydney Opera House kun je genieten van de mooiste muziek. De naam van het gebouw doet vermoeden dat je er enkel opera kunt luisteren, maar dat klopt niet helemaal. Het Sydney Opera House biedt ruimte aan het Sydney Symphony en vele soorten muziek. Het gebouw is ontworpen door een architect uit Denenmarken en staat op de werelderfgoedlijst.

Sydney Harbour Bridge: In dezelfde stad als het Sydney Opera House vindt je ook de Sydney Harbour Bridge. Deze brug is geopend sinds maart 1932 en de bouw is gestart in juli 1923. De brug heeft een lengte van 1.149 meter en een hoogte van wel 141 meter.

Groot Barrièrerif: Het Groot Barrièrerif is het grootste en waarschijnlijk ook wel meest bekende koraalrif op de hele wereld. Het Groot Barrièrerif is een grote verzameling van koraalriffen met een totale oppervlakte van 344.400 vierkante kilometer. Je kunt er heerlijk duiken en foto’s maken met een onderwatercamera. Het Groot Barrièrerif is zeer kleurrijk en er leven zeer veel zeldzame dieren. Helaas wordt het rif met uitsterven bedreigt, waardoor verschillende dier en milieuorganisaties zich inzetten voor het behoud van het rif. Het Groot Barrièrerif is een unieke onderwaterwereld die je absoluut niet wilt missen op jouw fly drive vakantie naar Australië.

Spot Kangoeroes in de natuur van Australië

Als we denken aan Australië is dit dier vaak het eerste waar we aan denken. Een kangoeroe heeft een schattig uiterlijk, maar is uiterst snel en sterk. Door deze vaardigheden zijn ze in staat om te overleven op uitgestrekte vlaktes. Kangoeroes komen zeer veel voor in Australië en zijn het symbool geworden van het land. Het is dan ook niet uitzonderlijk om er een paar te zijn. De rode reuzenkangoeroe is het meest indrukwekkend aangezien hij wel 2 meter groot kan worden. De kans dat je deze kangoeroe ziet is echter niet zo groot als je denkt, omdat er wel 69 verschillende kangoeroesoorten leven in Australië.

Strand in Australië
Brug in Australië
Zee in Australië

Overige landen in Oceanië

Feitjes over Australe

  • De hoofdstad van Australië heet Canberra
  • Als je naar Australië belt gebruik je het landnummer +61
  • Australië heeft een oppervlakte van 7.692.024 vierkante kilometer
  • De valuta van Australië heet de Australische dollar