madagascar

Onbekende bestemmingen: Fly Drive Madagascar

Een schitterend eiland aan de oost-kust van Afrika

Madagaskar is een eiland aan de oostkust van Afrika in de Indische Oceaan. Het eiland staat bekend om haar flora en fauna die nergens anders gevonden kan worden. De stranden van Madagaskar bieden vele mogelijkheden voor de liefhebbers van strand- en watersportvakanties. Met meer dan vijfduizend kilometer kust met fraaie tropische lagunes, koraalriffen, palmstranden en baaien is er voor de strandliefhebber meer dan genoeg mogelijk om op dit eiland een onvergetelijke vakantie door te brengen.

Lees hieronder in welke 8 top bestemmingen je zeker in overweging moet nemen wanneer je een fly drive naar Madagaskar in gedachten hebt.

Fly Drive Madagascar Boeken? bekijk onze aanbieder FOX Vakanties!

Een avontuurlijke duikvakantie in Nosy Be

Wanneer je van duiken en snorkelen houdt dan is nosy be een absolute aanrader. wil je naast het duiken ook nog van andere dingen genieten dan zijn er op deze bestemming meer dan genoeg mogelijkheden. wat te denken van een leuke rit met een quad, motor of mountainbike om de stranden en suikerrietvelden te verkennen. een excursie naar één van de elf vulkanische kratermeren mag eigenlijk ook niet ontbreken in de agenda wanneer de keuze op nosy be s gevallen. ook relaxen is op deze populaire bestemming geen enkel probleem. neem een heerlijke ontspannen massage met oliën die lokaal gewonnen worden. ook voor de natuurliefhebber zijn er meer dan genoeg mogelijkheden. in het lokobe reservaat kunnen kikkers en kameleons gevonden worden die de kleinste van de wereld genoemd kunnen worden.

Het onbewoonde eiland Nosy Tanikely

Wat is er leuker om je familie en vrienden te vertellen dat je op een onbewoond eiland bent geweest waar je onbezorgd hebt gesnorkeld, waar je in een azuurblauwe zee hebt gezwommen en waar je de lekkerste vis, garnalen en krab hebt gegeten tijdens een barbecue op het strand. Op Nosy Tanikely is dat allemaal mogelijk. Houd er wel rekening mee dat het eiland alleen te bereiken is per excursie met een boot.

De lemure aapjes op Nosy Komba

Vind je het leuk om eens iets anders te doen dan is het eiland Nosy Komba een leuke uitstap. Dit eiland, dat dichtbij het eerder beschreven eiland Nosy Be ligt, staat bekend om de populatie lemuren. Deze aapachtige dieren zijn gewend aan toeristen en komen erg dichtbij. Op het eiland is ook het nodige handwerk te koop. Het eiland Nosy Komba is vergeleken met de andere eilanden van Madagaskar wel één van de duurdere eilanden.

Walvissen spotten op Sainte Marie

Voor iedereen die het wel eens wil meemaken om bultruggen van dichtbij te bekijken dan is Sainte Marie een echte aanrader. Dit eiland staat bekend als één van de allerbeste plekken op aarde om de imposante bultruggen van dichtbij te aanschouwen wanneer de mannetjes en vrouwtjes tussen juli en oktober op zoek zijn naar geschikte paringspartners. Uiteraard zijn de stranden van Sainte Marie ook uitstekend geschikt om lekker uit te rusten.

Snorkelen en duiken op Tsarabanjina Island

Tsarabanjina Island is de parel van de vele kleine eilanden van de Nosy Mitsio Archipel. Dit eiland staat bekend om het resort met bungalows die gebouwd zijn van lokale houtsoorten. Dit resort heeft een strandbar, een restaurant waar de dagelijks vers gevangen vis geserveerd wordt en een massagesalon met zicht op de oceaan. Uiteraard zijn ook op dit eiland de mogelijkheden ruim aanwezig om te snorkelen en te duiken. Dit eiland doet je wanen in een geheel andere wereld met haar stranden van wit zand, het turquoise water en de vele vissen die bij het snorkelen en duiken aanschouwd kunnen worden.

Het idyllische Anajavy

Een plek die eigenlijk altijd op het verlanglijstje zou moeten staan is het idyllische Anjajavy. Anjajavy is alleen per vliegtuig bereikbaar en ligt aan de noordwestkust van Madagaskar. Al tijdens de vliegreis naar deze plek krijgt men prachtige uitzichten over het natuurreservaat met fraaie bossen en de witte stranden. In het natuurreservaat kan men wandelend kikkers vinden die fel gekleurd zijn, wilde zwijnen en verschillende soorten aapjes zoals de lemuren. Ook de vissersdorpen zijn een bezoek meer dan waard van dit oord waar het lijkt alsof men zich in de vorige eeuwen waant.

Landschildpadden in Ifaty

Wil men een keer landschildpadden aanschouwen in levende lijve in het wild dan is het dorp Ifaty beslist aan te raden. In dit dorp is het Tortoise Village, een opvangcentrum voor landschildpadden, gelegen. Verder kan men hier o.a. snorkelen en duiken en zijn er mogelijkheden om aan te meren op de boot van een lokale visser in de maanden Juli en Augustus om de bultruggen te zien die in deze periode actief zijn in de Indische Oceaan. Ifaty is ongeveer twee uur rijden vanaf Tulear en tijdens de rit kunnen aan de kost vele houten huisjes gevonden worden die aan het strand liggen. Ifaty is een eiland waar men niet teveel toeristische faciliteiten moet verwachten. De duikschool, de walvisexcursies en de riffen zijn echter zeker de moeite waard.

Anakao Beach en haar flamingo’s en papegaaien

In het zuiden van Madagaskar kan de plaats Anakao Beach gevonden worden. Deze plaats is het beste te bereiken per boot. Wil men het avontuur aangaan dan is het mogelijk om de plaats via Telear te bereiken maar men moet er dan wel rekening mee houden dat de wegen steeds slechter zullen worden. Anakao Beach staat bekend om haar zeilboten die door de vissers worden gebruikt en het snorkelen, surfen, zwemmen en duiken. Vlak voor de kustlijn van deze plaats kan het eiland Nosy Ve gevonden worden met haar parelwitte stranden en honderden tropische vogels die daar nestelen. Aankan Beach staat tevens bekend om haar rijke en uniek fauna zoals vogels en hagedissen en is een plaats op Madagaskar die eigenlijk niet overgeslagen mag worden.

Meer te weten komen over het boeken van een vakantie naar Madagaskar? Bekijk dan de website het Toerisme Bureau van Madagaskar.