vejer de la frontera

Rondreis langs de witte dorpen van Spanje

De mooiste witte plaatsen en steden in Andalusië

In het zuiden van Spanje bevindt zich een prachtige route die via de witte dorpen loopt. Deze route loopt door het prachtige regio Andalusië en laat je de mooiste dorpen van Spanje zien. In dit artikel leer je meer over de witte dorpen en hoe de fantastische route loopt.

De laatste checks en dan op weg

Koffer inpakken, nog even de energie vergelijken zodat er niet te veel betaald wordt tijdens de vakantie en op naar het vliegveld. In zo'n kleine drie uur vlieg je van Amsterdam naar Malaga. Malaga is het meest centrale vliegveld voor deze trip naar Spanje en daarom ook een goede uitvalsbasis.

Ronda

Eén van de bekendste witte steden is zonder twijfel Ronda. Ronda is zo'n typische plek die bezocht moet worden tijdens de rondreis. Midden door het stadje loopt een prachtige rivier (Guadalevin) waar drie bruggen overheen zijn gebouwd. Ook beschikt Ronda over een prachtige stierenvechtarena.

Zahara de la Frontera

In het dorpje Zahara de la Frontera kan men een zeer bijzonder fenomeen vinden. Op een hoogte van maar liefst 1357 meter ligt een uitgestrekt meer met strand. Het zogenaamde Zahara-El Gastor heeft een prachtige turquoise kleur. Vanuit het nabijgelegen Nasrid kasteel heeft men een fenomenaal uitzicht over het meer. Verder zijn er in het dorp gezellige terrassen waar men lekker kan borrelen en eten.

Mijas Pueblo

Zeer geliefd bij toeristen is het stadje Mijas Pueblo. Zeker in de avond – wanneer de dagtoeristen er niet meer zijn – is het volop genieten in dit prachtige stadje. Vanuit het dorp heeft men een prachtig uitzicht over de Costa del Sol. In het dorp kan men vervoerd worden met ezel-taxi's, maar ook de stierenvechtarena in het dorp is een must-see. Ook vindt men in het dorp de la Iglesia de la Inmaculada Concepción. Dit is een kerk die gebouwd is tussen 1541 en 1565.

Jerez de la Frontera

Een dorpje die tijdens de rondreis ook niet gemist mag worden is Jerez de la Frontera. Jerez is de plek om sherry te proeven, maar ook te ruiken. Wanneer men door de straten van Jerez de la Frontera wandelt ruikt men de geur van sherry. Ook is het dorp bekend vanwege de mogelijkheden tot paardrijden. Verder vindt men in Jerez een prachtige kathedraal en een paleis.

Vejer de la Frontera

Eén van de mooiste witte dorpen van Andalusië is Vejer de la Frontera. Het dorp ligt bovenop een berg en beschikt over veel leuke kroegjes en restaurants. Midden in het dorp ligt een mooi plein met een fontein. Vanuit het dorp kan men makkelijk uitstapjes maken naar omliggende dorpen zoals Jerez de la Frontera en Tarifa.