toscane

Top 10 Fly Drive bestemmingen in Europa

Fly drive Europa boeken? Bekijk de top 10!

De tijd van zelf rijden naar een vakantieland is voorbij. Uiteraard wordt dit nog wel gedaan, maar waarom zou je dit doen? Je bent een hele tijd onderweg wanneer je ook de luxe kan hebben van met het vliegtuig te gaan en gewoon een auto kan huren vanaf het moment dat je op je bestemming arriveert. Je bent veel sneller op je bestemming, je loopt geen risico’s op door met je eigen auto te gaan en je hebt toch nog de nodige vrijheid om een land goed te kunnen ontdekken. Zeker voor bestemmingen in Europa is een fly drive vakantie ideaal. Maar wat zijn nu de mooiste en leukste landen om een fly drive vakantie naar te plannen? Wij helpen je verder met 10 tips, zodat jij een ongelooflijk fijne vakantie zal beleven!

madeira portugal

1. Portugal

Portugal is een prachtig land dat zich ideaal leent voor een fly drive vakantie. Je kan voor verschillende routes kiezen: zo kan je kiezen voor een fly drive vakantie naar de Azoren, de Algarve of Alentejo. De Azoren is een eilandengroep en deze zijn echt een aanrader voor zo’n soort vakantie. Je hebt mooie natuur gecombineerd met unieke dieren die je kan spotten, zoals walvissen en dolfijnen en je ontdekt kratermeren en vulkanische activiteit. Meer afwisseling kan je bijna niet hebben, toch? Tot slot is het bloemeneiland Madeira een geweldige optie voor een fly drive vakantie. Dit eiland ligt op zo'n 600 kilometer van Portugal, boven de Canarische Eilanden groep en is razend popular onder liefhebbers van natuur.

dubrovnik

2. Kroatië

Tegenwoordig is Kroatië qua toerisme steeds populairder aan het worden. Vooral voor autovakanties, kreeg dit land de laatste jaren een enorme boost. Waarom zou je dan voor dit land niet opteren voor een fly drive vakantie? Het leuke aan Kroatië is dat je er een combinatie hebt van prachtige stranden met azuurblauw water en mooie historische gebouwen. Zo kan je de ene dag wat relaxen aan de zee en de andere dag wat historie en cultuur gaan opsnuiven. Bezoek in Kroatië onder meer de uitermate populaire stad Dubrovnik, Split, natuurparken en mooie kustplaatsen als Porec en Rovinj.

ijsland natuur

3. IJsland

Een land waarvan je niet meteen aan een fly drive vakantie zou denken, maar waarom niet? Reykjavik, Reykjanes en de Gouden Driehoek. Een ideale fly drive vakantie. Geniet er van de Blue Lagoon, de musea in Reykjavik en het fijne is dat je de drive volledig op je eigen manier kan doen. IJsland leent zich perfect voor een fly drive met een jeep of met een camper.

siena italie

4. Italië

Dé laars van Europa: Italië! Dit land is nog steeds een van de meest geboekte bestemmingen en ook voor een autovakantie hebben mensen het er met plezier voor over om een tijd in de auto te zitten. Het land is gewoon de moeite waard, maar waarom zo lang rijden als het ook met een fly drive kan? Je kan langs de Alpen rijden, Toscane doorrijden of genieten van de eilanden Sicilië en Sardinië. Er is zoveel te beleven in dit land en bij de gedachte alleen al krijg je zin in zomer en een vakantie naar dit Zuiderse land!

cliffs of moher ierland

5. Ierland

Wanneer je aan Ierland denkt, dan denk je algauw aan uitgestrekte, groene, heuvelachtige landschappen met de leuke kronkelweggetjes ertussen. Prachtig om te zien en dit land heeft nog heel wat meer in petto. Ideaal dus om dit met de auto te verkennen. Je kan de kustroute Wild Atlantic Way doen of het bij het binnenland van Ierland houden, welke keuze je ook maakt, beide zijn meer dan de moeite waard!

lofoten noorwegen

6. Noorwegen

Noorwegen is het land van de ongerepte natuur, de Fjorden en prachtige watervallen. Je kan er heerlijk met de auto rijden en vaak stoppen om een eindje te gaan wandelen. Het fijne aan een fly drive in Noorwegen is dat het er echt aangenaam is om te rijden. Niet alleen omwille van de prachtige, groene natuur, maar ook omdat de wegen er zo goed onderhouden zijn. Daardoor is het gemakkelijk om dit land te verkennen met eender welke auto. Zalig, toch?

stad ronda in andalusie

7. Spanje

Spanje is het land van de zon en het heerlijke eten. Ook is dit een ideale vakantiebestemming voor een fly drive. In Spanje kan je natuurlijk vele kanten uit, maar een populaire fly drive bestemming is toch wel Andalusië. Je vindt er namelijk alles voor een geslaagde vakantie, strand en lekker eten, maar evengoed witte dorpjes, prachtige bergen en indrukwekkende natuurgebieden. Uiteraard mag een bezoek aan de steden Ronda, Malaga, Sevilla en Granada niet ontbreken tijdens jouw tijd in Andalusië. Variatie verzekerd met deze bestemming! Naast Andalusië zijn ook de Canarische Eilanden zeer geliefd voor een geslaagde fly & drive vakantie.

santorini griekenland

8. Griekenland

Griekenland is een land waar heel veel vakanties met het vliegtuig naartoe worden geboekt. Je komt aan, wordt naar je luxehotel gebracht en ligt gans de week aan het zwembad. Heel fijn en relax, maar Griekenland heeft zoveel meer te bieden dan dat! De eilanden zijn natuurlijk geweldig, maar het binnenland van Griekenland leent zich ook perfect voor een fly drive vakantie. De witte huisjes met blauwe daken, afgelegen dorpjes, ongerepte natuur en ezelspaden. Kies je toch liever voor de eilanden? Rhodos, Kos en Kreta zijn ideaal, maar evengoed Corfu waar je kan genieten van prachtige natuur.

schotland kasteel donan

9. Schotland

Wissel natuur en typisch Schotse steden af tijdens een fly drive naar Schotland! Dit schitterende land is gelegen in het Verenigd Koninkrijk en razend populair onder liefhebbers van natuur. In Schotland vind je onder meer het meer van Loch Ness(Ontdek jij het monster?), Gruinard Bay(een schitterend strand met ROZE zand!), Corrieshalloch Gorge (Een schitterendekloof van 1,5 meter lang en 60 meter diep met schitterende natuur. Ook kun je de kloof oversteken met loopbrug) en vele andere hoogtepunten! Ook vind je in Schotland mooie steden als Edinburgh, Glasgow en Perth. Ontdek de typische pub cultuur in dit land! Tot slot mag een bezoek aan één van de tientallen kastelen in Schotland niet ontbreken. Onze persoonlijke favoriet is het Dunrobin Castle.

10. Frankrijk (Corsica)

Lavendel, wijn, het zonnetje en lekker eten. Over het algemeen liggen de bestemmingen op het vaste land van Frankrijk op prima afstand voor een autovakantie vanuit Nederland. Echter biedt Frankrijk een bestemming die uitermate geschikt is voor een fly drive vakantie waar je in eerste niet zo snel aan denkt: een fly drive Corsica! Dit eiland ligt in de middellandse zee, ten zuid-oosten van Frankrijk. Het authentieke eiland heeft 4 luchthavens en is dan ook uitermate geschikt voor een fly drive. Op het eiland wisselen idyllische dorpjes zich af met schitterende natuurgebieden. Corsica is wat ons betreft een absolute aanrader als je mooie wandelingen wilt maken in de natuur! Ook de kliffen van Bonifacio, havenstad Porto-Vecchio en de noordelijk gelegen stad Bastia zijn absoluut de moeite waard.

Conclusie

Europa heeft heel wat moois te bieden en een fly drive is de ideale manier om dat te ontdekken. Ideaal voor koppels, omdat je de nodige vrijheid hebt en alles zelf inplant en beslist. Je kan alles op je eigen tempo doen en je kan genieten van al het leuke dat deze mooie landen te bieden hebben: cultuur, natuur, historie en natuurlijk het culinaire. Heel veel mensen raken eraan verknocht en wedden dat wanneer je eenmaal een fly drive vakantie hebt gedaan, je nooit nog iets anders wilt? Ontdek de aanbiedingen op Fly Drive XL!