cruiseboot

Een fly drive combineren met een cruise vakantie

Iets anders maar niet minder leuk: Cruisen!

Ruil de huurauto in voor een luxe cruiseschip en een moderne fly drive is geboren. Bij Kras ontdek je tijdens een cruise de hele wereld én kun je een auto huren zodra je aankomt op plek van bestemming. Na een stadstour door New York stap je gewoon de huurauto in voor een rit naar de chique Hamptons. Of reis af naar Hawaii waar palmenstranden het decor vormen en tropische regenwouden de ideale plek zijn voor een avontuurlijke rondrit.

Een luxe fly drive per cruise

Tijdens een vakantie je eigen route uitstippelen, zelf bepalen waar je naartoe gaat en alle vrijheid hebben om zelf bezienswaardigheden te bezoeken? Met een fly drive heb je alles in eigen hand. De klassieke fly drive is vast wel bekend. Met het vliegtuig reis je af naar het land van bestemming waar de huurauto al klaar staat. Maar wat als er een luxe cruiseschip voor je klaar ligt? Met reisorganisatie Kras kun je de hele wereld ontdekken tijdens een cruise. Bij sommige cruises verblijf je zelfs een aantal dagen op één plek. Huur dan eens een auto om de omgeving op eigen houtje te verkennen.

Met de auto op ontdekking in IJsland

Zo verblijf je tijdens een cruise langs IJsland, Groenland en Canada een aantal dagen in Reykjavik. Deze hoofdstad van IJsland staat vooral bekend om zijn kleurrijke huizen en moderne architectuur. Zo kun je niet om de futuristische Hallgrimskirkja kerk heen. Met een beetje mazzel spot je ’s avonds het Noorderlicht. Huur op de tweede dag in Reykjavik een auto om het indrukwekkende natuurlandschap van IJsland te bewonderen. Heetwaterbronnen zoals de Blue Lagoon, waterspuwende geisers en sprookjesachtige watervallen in de Golden Circle zullen de revue passeren. En vergeet tijdens de fly drive ook de vulkanen, drijvende ijsschotsen en hoge kliffen niet.

Een stadstour door New York

Dankzij de vele bezienswaardigheden is het onmogelijk om wereldstad New York in één dag te bekijken. Tijdens een cruise van Miami naar Italië zul je dan ook meerdere dagen in de Big Apple verblijven. Central Park, Times Square, Fifth Avenue en het Vrijheidsbeeld liggen aan je voeten. En omdat het cruiseschip ’s avonds nog niet vertrekt is er tijd om een show op Broadway bij te wonen. Op dag 2 kun je de locals achterna en de huurauto instappen voor een rit naar de Hamptons. Dit gebied op Long Island bestaat uit pittoreske dorpjes, zachte stranden, brede lanen en prachtige Victoriaanse huizen. Een chique hotspot die zich goed laat lenen voor een fly drive.

‘Cruisen’ door de jungle van Hawaii

Bij Hawaii denk je misschien niet meteen aan een fly drive. Eerder aan parelwitte stranden, surfers en de hoge golven van de Stille Oceaan. Tijdens een cruise Hawaii kun je dan ook lekker luieren onder een van de wuivende palmbomen. Maar de binnenlanden van deze eilandjes zijn groen, tropisch en ongerept. Op het eiland Maui voert de Hana Highway dwars door de groene regenwouden. Een rit over deze kronkelige weg brengt je langs indrukwekkende watervallen en adembenemende uitkijkpunten. En dankzij de vele haarspeldbochten en bruggen, waar soms maar één auto per keer kan passeren, is de rit avontuurlijk te noemen. Ideaal voor een fly drive.