Fly Drive Maleisië

Fly Drive Maleisië

Maleisië
Populair: Kuala Lumpur, Sibu & Langkawi
Wij vergelijken 2 aanbieders
Vanaf € 1599,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
bebsy de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Verschillende culturen, vriendelijke bevolking en adembenemende natuur

In dit Oost-Aziatische land kom je vele natuurgebieden tegen. De theeplantages overheersen de landschappen wat erg indrukwekkend is. Bekijk hoe thee wordt gemaakt in de theefabrieken en neem wat mee voor thuis. Ontdek de vele oerwouden met prachtige flora en fauna, de verborgen grotten of mooie watervallen. Zie hoe de lokale bevolking en monniken hun ritueel doen in de tempels. In de grote steden is het de omgekeerde wereld. Er staan traditionele gebouwen tussen moderne gebouwen en er leven meerdere culturen door elkaar heen. Met een Fly Drive Maleisië ontdek je de vele kanten van het land. Bedenk je eigen route en rijd op je eigen tempo langs de vele hoogtepunten. Het is een erg indrukwekkend land, vooral voor natuurliefhebbers en cultuursnuivers.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Maleisië

Uitgelichte bezienswaardigheden in Maleisië

In Maleisië kan je heerlijk genieten van de mooie natuur, zon, zee en stranden. Ontdek de wilde oerwouden, watervallen, stille binnenmeren en verborgen grotten. Bezoek de traditionele tempels of beklim een berg om een prachtig uitzicht over de theeplantages te hebben. Neem de cultuur in je op en leer alles over de bijzondere bezienswaardigheden.

Kuala Lumpur
Tip

Kuala Lumpur

Deze stad heeft vele diverse culturen. Bezoek de Jamek Moskee die op een plek staat waar twee rivieren bij elkaar komen. Daarnaast is er de Sultan Abdul Samad moskee die op het Merdeka plein staat. Het is een traditioneel gebouw die tussen de skyscrapers staat. Ook zijn er kalkstenen Hindoetempels in de Batu grotten, deze zijn erg indrukwekkend om te zien. Verken de stad met een gids en per fiets. Dan kom je langs de mooiste plekken en krijg je alle informatie.

Cameron Highlands
Tip

Cameron Highlands

In Cameron Highlands liggen diverse theeplantages. Je kan de theefabriek een bezoekje brengen en de lokale thee kopen om mee naar huis te nemen. Om een mooi uitzicht te hebben over de theeplantages, kan je de Mount Brinchang beklimmen. Dit is de hoogste berg van Maleisië. Het uitzicht vanuit hier is prachtig om te zien. Daarnaast kan je de vlinders bekijken in de vlindertuin bij het Mossy Forest. Ook is Cameron Highlands rijk aan prachtige wandelroutes die je kan volgen.

Langkawi
Tip

Langkawi

Geniet van de zon, zee en strand bij Langkawi. Je kan hier heerlijk uitrusten onder palbomen met een cocktail in je handen. Als je toch iets wilt ondernemen kan je hier naar de vele oerwouden, grotten of watervallen. Breng ook een bezoekje aan wat authentieke dorpjes en baaien. Er valt hier genoeg te beleven en te ondernemen. Je kijkt je ogen uit in de natuur die werkelijk prachtig is. Er is een kabelbaan waarmee je door de bossen heen kan.

Route voor een rondreis met huurauto door Maleisië

Een populaire fly & drive route in Maleisië is van Malacca naar Kuala Lumpur. Bij aankomst begin je in Malacca, het staat op de UNESCO werelderfgoed. Je ziet diverse historische gebouwen en overblijfselen van de V.O.C. Hierna ga je door naar Taman Negara, het is één van de oudste regenwouden ter wereld. Maak een mooie wandeling erdoor heen en loop naar het panoramisch uitzicht. Daarna kom je uit bij een 530 meter lange brug tussen de bomen. Het is één van de langste canopy walks ter wereld. De volgende plek op de route is Cameron Highlands. Hier vind je de grote Sungai Palas BOH theeplantage, de theefabriek die je kan bezoeken en je kan er lokale thee kopen. Beklim de berg Mount Brinchang en kijk naar het geweldige uitzicht over de plantages. Daarnaast is er een leuke vlindertuin bij het Mossy Forest. Hierna ga je door naar Penang, beter bekend als de eet hoofdstad van Maleisië. In het centrum vind je diverse eetstallen, tempels, streetart en leuke barretjes. Vergeet ook niet om de Sam Poh Tong grottempel te bezoeken. Een grot die 1890 werd ontdekt door een monnik, ze mediteren er nog steeds elke dag. Na de interessante plaats Penang ga je door naar de laatste plek van de route, Langkawi. Hier heb je zon, zee en strand waar je heerlijk tot rust kan komen. Daarnaast zijn er in het binnenland diverse oerwouden, grotten, watervallen en authentieke dorpjes. Je kan hier je reis ontspannen eindigen waarna je weer terug gaat naar Kuala Lumpur om richting Amsterdam te gaan.

Leuke weetjes over Maleisië

1
Als je langs de kant van de weg een drankje koopt, krijg je deze meestal in een zakje met rietje. Dit kan je aan je stuur hangen zodat je kan rijden en drinken tegelijk.
2
Maleisië is de grootste producent van palmolie en grootste exporteur ervan.
3
De meeste Maleisiërs slapen altijd in het openbaar vervoer. Het is hun favoriete bezigheid. Maakt niet uit of dit zittend of staand is.
4
De prijzen in Maleisië zijn vrij laag. Eten, kleding en huur zijn niet duur, maar alcohol is dat wel vergeleken met andere landen.
5
Door de multiculturele samenleving spreekt iedereen Engels in Maleisië. Dit is erg handig als toerist zijnde. Je kan makkelijk iets vragen aan de lokale bevolking.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Maleisië

Maleisië is een land vol natuur en prachtige bezienswaardigheden. Neem een kijkje in de cultuur van Maleisië en volg de vele tradities.

In Maleisië vind je vele tempels die je kan bezoeken. De lokale bevolking zal je daar zien mediteren of hun ritueel doen. In de natuur zijn er stukken ongerepte oerwouden waar je doorheen kan wandelen. Volg de excursies en kom langs grotten of watervallen die erg indrukwekkend zijn.

De bekendste vliegvelden in Maleisië zijn: Kuala Lumpur international airport, Langkawi international airport, Penang international airport en Kuala Terengganu airport.

De beste reistijd om naar Maleisië te gaan is tussen maart en oktober. Er valt dan weinig tot geen regen en het is goedkoper om te reizen.

In Maleisië is het 7 uur later dan in Nederland. Vergeet dus niet je horloge te verzetten bij aankomst.