Fly Drive Griekenland

Fly Drive Griekenland

Griekenland
Populair: Peloponnesos, Corfu & Rhodos
Wij vergelijken 10 aanbieders
Vanaf € 429,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Griekenland; Land vol zon, geweldige eilanden en legendarische oudheden

Wie van zon, zee en strand houdt is in Griekenland op de juiste plek. Het is een prachtig land vol met natuur en de oudste bezienswaardigheden van Europa. Het welbekende Athene met de Akropolis is het hoogtepunt van Griekenland en wereldberoemd. Daarnaast zijn er door het hele land prachtige gebouwen en laat je verassen door de Griekse cultuur. Met een Fly Drive Griekenland rijd je langs de lange kustlijnen en kan je elk hoogtepunt bezoeken. In Griekenland kan je heerlijk genieten van het prachtige weer en ontspannen op de mooie stranden met blauwe zee. Bepaal je eigen route en dagindeling met de Fly Drive Griekenland en geniet van dit bijzondere land.

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Griekenland

Zelf een fly drive naar Griekenland samenstellen

Liever een fly drive vakantie naar Griekenland zelf samenstellen? Wellicht weet je al precies wat je wilt gaan bekijken en absolute vrijheid hebben op het gebied van vlucht, autohuur & hotelkeuze. Of wil je liever met de camper op reis? Wij werken samen met goede partners die alles bieden om zelf jouw fly drive te regelen.

Vlucht, hotel(s) en huurauto bij Expedia

Vlucht, hotel(s) en huurauto bij Expedia

Boek eenvoudig een combinatie van vluchten, hotel(s) en huurauto’s in Griekenland helemaal flexibel, naar jouw wensen bij Expedia. Erg handig voor het zelf samenstellen van een fly drive.

Stel zelf direct samen bij Expedia
Auto huren in Griekenland

Auto huren in Griekenland

Bij het zelf samenstellen is een huurauto natuurlijk onmisbaar. Bij Sunny Cars boek je eenvoudig een losse huurauto voor jouw reis. Kies zelf de ophaal- en wegbreng locaties in Griekenland(ook op de eilanden Kreta & Santorini). Groots aanbod aan huurauto’s, diverse merken en extra faciliteiten.

Boek een huurauto bij Sunnycars
Huur een camper in Griekenland

Huur een camper in Griekenland

Liever een vlucht boeken en daarna de mooiste plekken van Griekenland verkennen met de camper? Kies dan voor het huren van een camper op locatie in Griekenland!

Huur een camper bij WorldWideCampers

Uitgelichte bezienswaardigheden in Griekenland

Griekenland staat bekend om zijn archeologische bezienswaardigheden. In Athene vind je de beroemde Akropolis die symbool staat voor de stad. In Olympia staat het wel bekende Olympische stadion waar elke 4 jaar het vuur wordt ontstoken. Daar omheen staan nog andere bekende gebouwen zoals de ruïnes van het Gymnasium. In Delphi ligt de eeuwenoude orakelplaats waar mensen kwamen luisteren naar de wijze spreuken.

Athene
Tip

Athene

De stad Athene bestaat uit mooie pleinen, leuke winkelstraten en prachtige gebouwen. In het oude gedeelte is het erg rustig maar in het nieuwe moderne gedeelte van de stad is er 24 uur per dag leven. De Akropolis en zijn museum staan symbool voor Athene, bewonder de prachtige monumenten met als hoogtepunt het Parthenon. Als je erdoor heen loopt voel je de Griekse sfeer en kijk je jouw ogen uit op de architectuur. Overal in Athene vind je bijzondere gebouwen uit de Gouden Eeuw, waaronder de Tempel van de Olympische Zeus.

Olympia
Tip

Olympia

Olympia is de geboorteplaats van de Olympische spelen. De bekende tempel van Zeus is hier te bezoeken en een leuke bezienswaardigheid is het stadion. Elke 4 jaar met de spelen wordt hier het Olympisch vuur ontstoken. In de omgeving zijn er nog vele andere archeologische vondsten die je kan bezoeken. Waaronder de ruïnes van het Gymnasium en het Palaestra waar de worstelaars vroeger trainden. In het atelier van Phidias werd het 12 meter hoge beeld van Zeus gemaakt. Die staat nu in het museum van Olympia.

Delphi
Tip

Delphi

In Delphi ligt een ware orakelplaats die al eeuwen jaren oud is. Mensen kwamen hier luisteren naar de wijze spreuken van het orakel. Nu kan je er lekker tot rust komen en genieten van de omgeving. De tempel van Apollo staat centraal in dit gebied en is nog deels zichtbaar. Daarnaast is er een amfitheater en een Archeologisch Museum. In de omgeving liggen vele ruïnes die je ook kan bezoeken. Delphi is een zeer belangrijke bezienswaardigheid voor de cultuur van Griekenland.

Route voor een rondreis met huurauto door Griekenland

Een populaire Fly Drive route in Griekenland is van Athene naar Arachova. In Athene kom je aan met het vliegtuig en kan je met de huurauto gelijk dit hoogtepunt ontdekken. Bezoek de wereldberoemde Akropolis en het museum. Het is het symbool voor Athene en er staan prachtige monumenten. Waaronder het Parthenon van de godin Athena Polis. Hierna kan je naar de streek Tolo, een indrukwekkend theater staat daar met unieke akoestiek. In de zomer spelen daar nog steeds voorstellingen, leuk om er één bij te wonen. De volgende stad op de route is Olympia, bekend door de Olympische Spelen. Elke 4 jaar wordt het vuur hier nog ontstoken. De tempels van Zeus en Hera staan hier ook. Na deze prachtige bezienswaardigheden gaan we naar de laatste steden. In Delphi staat een oude orakelplaats. In de tempel werden raadgevingen gegeven aan de mensen die langs kwamen. Daarnaast is er een mooi museum om te bezoeken. In het naast gelegen dorp Arachova is een geliefd skiresort. Het ligt op de berg Parnassus en heeft een prachtig Byzantijnse klooster. Na dit dorpje is de route klaar en kom je weer uit in Athene. Sluit je vakantie goed af en geniet van de Griekse cultuur.

Leuke weetjes over Griekenland

1
In Griekenland wordt er het meeste fetakaas gegeten van de hele wereld.
2
Met 250 dagen zon is Griekenland het zonnigste land van Europa.
3
In Griekenland kom je overal witte huizen tegen met blauwe deuren en ramen. De Grieken geloven dat de kleur blauw hun beschermd tegen kwaad.
4
In 2014 zijn 408 stranden in Griekenland bekroond met een blauwe vlag. Dit staat voor een schoon, mooi en veilig strand.
5
In plaats van je verjaardag vieren, vieren de Grieken naamdagen. Elke Griekse naam is gekoppeld aan een dag in het jaar.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Griekenland

In Griekenland vind je de oudste bezienswaardigheden van Europa. De wereldberoemde Akropolis en Olympia zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast biedt Griekenland alle zon, zee en strand voor een relaxte vakantie.

Tijdens een Fly Drive Griekenland kom je langs de Akropolis met mooie monumenten. In Olympia staat het Olympische stadion waar elke 4 jaar het vuur wordt ontstoken. In de andere mooie steden staat orakelplaatsen of bekende tempels zoals die van Zeus.

De bekendste waar je naar toe kan vliegen zijn Kos, Athene, Chios, Rodos en Thessaloniki Makedonia.

De beste reistijd is van mei tot juni en september tot oktober. Het water is dan lekker warm en het is niet al te druk. In de zomermaanden kan je hier ook goed terecht maar dan is het duidelijk drukker door de zomervakantie.

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland. Zet bij aankomst je horloge gelijk goed