Fly Drive Sicilië

Fly Drive Sicilië

Sicilië
Populair: Palermo, Messina & Syracuse
Wij vergelijken 8 aanbieders
Vanaf € 289,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
bebsy de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Fly & Drive Sicilië: Ontdek de historie, ruige landschappen en prachtige cultuur

Het eiland Sicilië is onderdeel van het prachtige Italië en een zeer geliefde vakantiebestemming. Op het eiland vind je historische gebouwen, oude ruïnes en restanten van tempels. Een van de letterlijke hoogtepunten op Sicilië is de vulkaan de Etna, dit is de meest actieve vulkaan van Europa en is door de vele uitbarstingen in het verleden omgeven door vruchtbare grond waardoor een schitterend natuurpark is ontstaan. Een leuke excursie en de pittoreske dorpjes met havens eromheen zijn eveneens de moeite waard!

Met een fly drive naar Sicilië ontdek je dit prachtige eiland met zijn verborgen schatten. Geniet van alle vrijheid, bepaal je eigen route en bezoek alles op je eigen tempo. Geniet van de Italiaanse cultuur en de tradities die daar bij horen. Pak een terrasje met een goed glas wijn of een typisch Italiaans gerecht! Op Fly Drive XL vind je een combinatie van fly drive rondreizen met een vastgesteld programma en partners die je de optie bieden om alles zelf samenstellen. Laat je inspireren en maak een keuze uit een van de vele reizen!

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Sicilië

Zelf een fly drive naar Sicilië samenstellen

Liever een fly drive vakantie naar Sicilië zelf samenstellen? Wellicht weet je al precies wat je wilt gaan bekijken en absolute vrijheid hebben op het gebied van vlucht, autohuur & hotelkeuze. Of wil je liever met de camper op reis? Wij werken samen met goede partners die alles bieden om zelf jouw fly drive te regelen.

Vlucht, hotel(s) en huurauto bij Expedia

Vlucht, hotel(s) en huurauto bij Expedia

Boek eenvoudig een combinatie van vluchten, hotel(s) en huurauto’s op Sicilië helemaal flexibel, naar jouw wensen bij Expedia. Erg handig voor het zelf samenstellen van een fly drive.

Stel zelf direct samen bij Expedia
Camper huren op Sicilië

Camper huren op Sicilië

Liever een vlucht boeken en daarna de mooiste plekken van Sicilië verkennen met de camper? Kies dan voor het huren van een camper op locatie in Italië!

Huur een camper bij WorldWideCampers

Uitgelichte bezienswaardigheden in Sicilië

In Sicilië kan je de prachtige historie ontdekken van het land. Bekijk het Normandisch paleis met eeuwenoude mozaïeken of de San Giovanni delgi Eremitti. Een absolute hoogtepunt zijn de Griekse tempelruïnes in Agrigento. Vele belangrijke tempels staan hier die je kan bekijken. Bezoek ook de wereldberoemde Dom in Monreale die naast gelegen ligt.

Catania
Tip

Catania

De levendigste stad van Sicilië is Catania. Het is de op een na grootste stad van Sicilië. Het heeft een rijk cultureel verleden met gezellige terrasjes en smalle steden. Loop langs de sfeervolle haven en geniet van het prachtige weer en de omgeving. Deze stad ligt aan de voet van de grote vulkaan Etna, deze is nog zeer actief. Bezoek het historisch centrum met de vele mooie bezienswaardigheden en proef het rijke verleden. Het is hier wel erg druk vanwege de toerisme.

Palermo
Tip

Palermo

De gelukkige stad van vroeger is Palermo met zijn palmbomen die wuiven en prachtige tuinen die perfect zijn aangelegd. Daarnaast zijn er vele cultuurschatten die je kan bekijken en ontdekken. Bezoek de San Giovanni delgi Eremiti en het Normandisch paleis, hier vind je prachtige 12e -eeuwse mozaïeken. Geniet van de prachtige uitzichten over de omgeving en de vele culturele bezienswaardigheden. Daarnaast kan je de beroemde Dom bekijken in het naast gelegen dorpje Monreale.

Agrigento
Tip

Agrigento

Het dal van de tempels en de Griekse tempelruïnes liggen in Agrigento. Deze mooie stad ligt op een heuvel en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Je kan de belangrijkste tempels lopend bekijken, waaronder de Tempel van Hercules en Tempio di Ercole. Volgende de kenners zijn deze net zo mooi als de tempels in Griekenland. Agrigento heeft een mooi oud centrum met een kerk en een 13e -eeuws klooster. Bezoek ook de San Gerlando kathedraal die op het hoogste punt staat.

Route voor een rondreis met huurauto door Sicilië

Een populaire fly & drive route in Sicilië is van Catania naar Syracuse. Bij aankomst op Catania rijd je door naar het plaatsje Taormina. Deze stad wordt ook wel de parel van Sicilië genoemd. Het is een erg pittoresk dorpje en erg bloemrijk, het ligt tegen de berg Monte Tauro. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf het Griekse theater die uit de 2de eeuw stamt. Hierna ga je door naar Tindari, hier staat de bekende kerk van de zwarte Madonna. Daarnaast zijn er diverse ruïnes uit de Romeinse tijd en heb je een prachtig uitzicht over de Tyrreense Zee. Een naast gelegen dorpje is Cefalu, het is een echt vissersdorpje met barokke kerken en smalle straten. Bezoek de 12e -eeuwse kathedraal en de restanten van de stadsmuren.

De volgende stad op de route is Palermo, hier staan vele wuivende palmbomen waardoor het de gelukkige stad werd genoemd. Loop door de prachtige tuinen en ontdek de vele cultuurschatten. Daarna kan je de wereldberoemde Dom bekijken in Monreale, het is een Normandisch bouwwerk en erg belangrijk voor Sicilië. In Segesta staat een Dorische zuilentempel zonder dak. Verder is hij erg prachtig en kan je de andere mooie gebouwen bekijken. Eén van de mooiste dorpen in Sicilië is Erice. Je kan er door de middeleeuwse straten lopen en de prachtige kerken en forten bekijken. Ook is er een prachtig uitzicht over de omgeving, waaronder Marsala. Vanuit Marsala ga je naar Agrigento met de Griekse tempelruïnes. Er staan er meerdere bij elkaar die je lopend kan bekijken. Bezoek ook de Piazza Armerina met de Romeinse keizerlijke villa en vloermozaïeken.

De volgende stad op de route is Syracuse, een belangrijke Griekse nederzetting en de geboorteplaats van de natuurkundige Archimedes. Bezoek deze oude stad en de prachtige kathedraal Maria del Piliero. Het Griekse theater is een absoluut hoogtepunt van Syracuse. In Catania is het erg levendig met nauwe straatjes en een leuke haven. De laatste plaats is Giardini Naxos, hier proef je de Italiaanse sfeer. Je kan een leuke excursie maken naar de Etnavulkaan die nog erg actief is en de grootste van Europa. Hierna vlieg je vanaf Catania naar Amsterdam.

Leuke weetjes over Sicilië

1
In de hoofdstad Palermo is het einde van de film Godfather opgenomen. Je kan in zijn voetensporen treden bij het Teatro Massimo.
2
Meer dan 6000 marionetten vind je in het Internationaal Poppentheater Museum.
3
De vulkaan Etna is één van de actiefste vulkanen ter wereld. De helft van de erupties zijn de afgelopen 100 jaar voor gekomen.
4
In Agrigento staan vijf Dorische tempels die nog erg goed bewaard zijn gebleven.
5
s Winters kan je van de vulkaan Etna af skiën of boarden. Dit is een unieke ervaring want waar anders kan je op een actieve vulkaan skiën.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Sicilië

In Sicilië proef je de Italiaanse sferen en ontdek je diverse culturele schatten. Bekijk de historische gebouwen en proef de cultuur.

Bekijk de beroemde Dom in het stadje Monreale en ontdek de 12e -eeuwse mozaïeken in het Normandisch paleis. Maak ook de leuke excursie naar de grote actieve vulkaan Etna om deze te bezoeken.

Sicilië heeft 4 vliegvelden: Trapani, Palermo, Catania en Comiso.

De beste reistijd om naar Sicilië te gaan is tussen april en juni of de maanden september en oktober.

Er is geen tijdverschil tussen Amsterdam en Sicilië.