Fly Drive Costa Rica

Fly Drive Costa Rica

Costa Rica
Populair: San José, Punta Arenas & Limon
Wij vergelijken 2 aanbieders
Vanaf € 1359,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Ongerepte natuur en exotische diersoorten in Costa Rica

Een land bestaande uit veel natuur, vulkanen, thermale bronnen en indrukwekkende dieren. Costa Rica heeft het allemaal, verbaas je over de schitterende natuurverschijnselen en spot bedreigde diersoorten. Ontdek de Nationale parken per boot of met paardenwagens, ook kan je er heel goed wandelen. Met een Fly Drive Costa Rica zie je alle highlights van dit prachtige land. Kies je route uit en ontdek alles op je eigen tempo. Kom er achter hoe koffie wordt gemaakt op de koffieplantages of verdwaal in de nevelwouden. Daarnaast zijn er leuke kleurrijke stadjes waar je door heen kan lopen. Geniet van de zonsondergang onder het genot van een cocktail aan het strand en kom lekker tot rust tijdens je vakantie naar Costa Rica.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Costa Rica

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Costa Rica

Uitgelichte bezienswaardigheden in Costa Rica

In Costa Rica kan je geen genoeg krijgen van de indrukwekkende natuur. Maak een excursie door het natuurgebied Cano Negro en spot het hele vogelrijk. Daarnaast kan je genieten van de mooie stranden bij Manuel Antonio of de doodshoofdaapjes bekijken. Met een boot kan je het gebied Tortuguero bereiken waar de groene zeeschildpadden leven en vele fauna.

La Fortuna
Tip

La Fortuna

In La Fortuna staat de grote vulkaan Arenal. Maak een excursie door het prachtige natuurgebied Cano Negro die er naast ligt. Het is 10.000 hectare groot vol met vele diersoorten en een heel vogelrijk. Een aanrader is om deel te nemen aan het kikkertjes tour. Bij het huis van Don Oscar en zijn tuinen ga je dan op zoek naar kikkers. Dit gebeurt s’avonds met een zaklamp. In het regenseizoen loopt dit gebied onder water door de overstromingen.

Manuel Antonio
Tip

Manuel Antonio

In Manuel Antonio kan je genieten van de paradijselijke stranden. Daarnaast is een bezoekje aan het Manuel Antonio Nationaal Park een must. Het staat bekend om zijn tropisch regenwoud en witte stranden. Maak er een mooie wandeling met gids en ontdek de vele mooie plekken. Spot de doodshoofdaapjes die alleen hier voorkomen of vele andere wilde dieren. S’avonds is hier een prachtige zonsondergang die je kan bekijken onder het genot van een cocktail. Diverse sportactiviteiten zijn hier goed te doen, waaronder kajakken of snorkelen.

Tortuguero
Tip

Tortuguero

Dit gebied is niet te bereiken via het land. Per boot kom je uit in een prachtig stukje natuurgebied met Afro Caribische cultuur. Vele fauna en groene zeeschildpadden zijn hier te ontdekken die je nergens ander ziet. Daarna kan je het kleurrijke dorp bezoeken als je weer aan land bent gekomen. Leuk is het om een bootexcursie te maken waardoor je met een gids alles te weten komt over dit gebied. Je vaart over de riviertjes en kanalen op zoek naar de prachtige fauna.

Route voor een rondreis met huurauto door Costa Rica

Een populaire fly & drive route in Costa Rica is van Grecia naar San José. Aangekomen in San José begin je in de plaatsen Grecia en Sarchi. Je komt langs koffie plantages en aardbei velden. In Grecia staat een katholieke kerk die erg bijzonder is. Het staat midden in het Centrale Vallei. De kunst en nijverheidscentrum van Costa Rica is Sarchi, de traditionele ossenkarren worden hier nog met de hand gemaakt. Hierna ga je weer naar San José, vanuit daar reis je door naar Totuguero. Een mooi natuurgebied vol flora en fauna, spot de groene zeeschildpadden met een leuke excursie. Deze kan je maken met de boot over de riviertjes en kanalen van het park. Onderweg naar de volgende bestemming kom je langs vele bananen en ananasplantages. Vlakbij La Fortuna staat een grote vulkaan genaamd Arenal en is nog actief. Daar omheen ligt het natuurgebied Cano Negro met een groot vogelrijk en vele diersoorten. De volgende plek op de route is Guanacaste, een vee en cowboy provincie in een vulkanisch gebied. Je zult hier vele dieren spotten en de bevolking gelooft dat de vulkanische modder geneeslijke werkingen heeft.

Hierna kan je een excursie maken in het Rincon de la Vieja gebied. Er zijn vele beekjes en watervallen waar je langs kan wandelen. Onderweg kan je een moddermasker ondergaan of in één van de warm waterbronnen liggen. Daarna ga je naar een heel ander gebied bij Monteverde. Het begint met een savanne landschap die verandert in groene alpenweiden met koeien. Dit gedeelte lijkt erg op Zwitserland door de omgeving en houten huisjes. Door ga je naar het Santa Elena gebied, loop over de vele hangbruggen en geniet van de prachtige omgeving. Hier staan vele orchideën, varens maar ook brulapen en de drielelklokvogel. Als je van avontuur houdt, kan je ook meedoen aan de Canopy Zipline excursie. Dan zie je het gebied op een sportieve manier. Hierna kan je heerlijk bijkomen op de stranden van de oude havenstad Puntarenas. Je wordt omringd door pelikanen en roze lepelaars en in het water wordt gevist naar garnalen. De volgende en laatste plek op de route is Manuel Antonio, hier zijn paradijselijke stranden en een Nationaal Park die je niet mag overslaan. Bezoek het tropisch regenwoud en relax aan één van de mooie witte stranden. Hierna ga je weer naar het vliegveld van San José richting Amsterdam.

Leuke weetjes over Costa Rica

1
In Costa Rica gebruiken ze veel het motto: Pura Vida. Dit betekent puur leven, de bewoners streven dit motto na en je komt het overal tegen.
2
De Costa Ricanen gebruiken inplaats van een pinpas hun creditcard om alles te betalen.
3
Costa Rica ligt dicht bij de evenaar, daardoor is elke dag even lang. De zon komt altijd op dezelfde tijd op en gaat op dezelfde tijd weer onder.
4
In Costa Rica is een strenge anti rook wetgeving. Het is verboden om te roken op een terras of in openbare gebouwen.
5
In Costa Rica is een enorme diversiteit in vlinders. Daarmee wordt het de vlinderhoofstad van de wereld genoemd.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Costa Rica

Als natuurliefhebber kan je geen genoeg krijgen van Costa Rica. Het ene natuurgebied na de andere kom je hier tegen. Je kan er vele excursies volgen en genieten van de prachtige omgeving.

In Costa Rica zijn diverse Nationale parken met zijn flora en fauna. Ontdek de bedreigde diersoorten die alleen hier nog voorkomen. Daarnaast zijn er prachtige witte stranden waar je tot rust kan komen. Wandel door de kleurrijke stadjes en geniet van het mooie weer.

De bekendste vliegvelden in Costa Rica zijn: San José, Liberia, Golfito, Limon, Nosara en Puerto Jimenez.

De beste reistijd om naar Costa Rica te gaan is van december tot en met april.

In Costa Rica is het 7 uur eerder dan in Nederland. Vergeet dus niet om je horloge te verzetten bij aankomst.