Fly Drive Corsica

Fly Drive Corsica

Corsica
Populair: Ajaccio, Corte & Bastia
Wij vergelijken 4 aanbieders
Vanaf € 399,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Ontdek de hoogtepunten van authentiek Corsica

Corsica is samen met Sardinië een eiland ten westen van Italië in de Middellandse Zee. Het behoort tot de Franse Republiek sinds 1991 en heeft een speciale status. Met een Fly Drive Corsica kies je voor een vakantie naar een eiland vol met natuur en prachtige stranden. Het landschap varieert heel erg: van hoge bergen tot witte stranden en grote bossen waar wilde paarden leven.

De bewoners van Corsica zijn erg vriendelijk en gastvrij en je vindt er zowel de Italiaanse en Franse cultuur terug. Het natuurreservaat Scandola en Calanche de Piana zijn erg toeristisch omdat ze op de UNESCO erfgoed staan. Daarna is de beroemde wandeling GR20 een toeristische plek, de rest van het eiland is vrij rustig waardoor je goed tot rust kan komen en kan genieten van je vakantie!

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Corsica

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Corsica

Een fly drive naar Corsica zelf samenstellen?

Liever een fly drive vakantie naar Corsica zelf samenstellen? Wellicht weet je al precies wat je wilt gaan bekijken en absolute vrijheid hebben op het gebied van vlucht, autohuur & hotelkeuze. Of wil je liever met de camper op reis? Wij werken samen met goede partners die alles bieden om zelf jouw fly drive te regelen.

Vlucht, hotel(s) en huurauto bij Expedia

Vlucht, hotel(s) en huurauto bij Expedia

Boek eenvoudig een combinatie van vluchten, hotel(s) en huurauto’s op Corsica helemaal flexibel, naar jouw wensen bij Expedia. Erg handig voor het zelf samenstellen van een fly drive.

Stel zelf direct samen bij Expedia
Auto huren op Corsica

Auto huren op Corsica

Bij het zelf samenstellen is een huurauto natuurlijk onmisbaar. Bij Sunny Cars boek je eenvoudig een losse huurauto voor jouw reis. Kies zelf de ophaal- en wegbreng locaties op Corsica. Groots aanbod aan huurauto’s, diverse merken en extra faciliteiten.

Boek een huurauto bij Sunnycars

Uitgelichte bezienswaardigheden in Corsica

Op Corsica heb je leuke stadjes met veel bezienswaardigheden. In de hoofdstad Ajaccio vind je het ouderlijk huis van Napoleon en een prachtige kathedraal. Op een berghelling ligt het plaatsje Corte waar de enige universiteit staat met een klein kerkje die op een puntrots staat. De grootste haven van Corsica vind je in Bastia, die bekend staat om zijn regiowijnen en culturele bezienswaardigheden.

Ajaccio
Tip

Ajaccio

De hoofdstad van Corsica is de stad Ajaccio. Het staat vol met historische gebouwen en is een goede plek om je vakantie te beginnen. Napoleon Bonaparte is geboren in deze stad in 1769 en vele gebouwen en plekken verwijzen nog steeds naar hem. Het ouderlijk huis en monumenten van hem kan je bezoeken. Daarnaast heeft Ajaccio een mooie kathedraal de Sentiers des Cretes en kan je lekker tot rust komen op het strand.

Corte
Tip

Corte

In het midden van Corsica ligt het plaatsje Corte. In Corte kan je erg goed de bergen in trekken en de natuur verkennen. Het stadje zelf ligt tegen een steile berghelling, op de punt van een rots staat een kerkje. Corte is de perfecte plek om in de omgeving te wandelen en de bergen te trotseren. Het centrum Place Paoli is erg levendig en het ouderlijk huis van Napoleon staat daar vlakbij. De enige universiteit van Corsica staat hier waar zo’n 4500 studenten aan studeren.

Bastia
Tip

Bastia

De grootste haven van Corsica ligt in de een na grootste plaats Bastia. In de middeleeuwen was de haven erg belangrijk en kreeg de Italiaanse stad Genua veel invloed over de stad. Het heeft stijlvolle architectuur en prachtige berglandschappen. Bastia staat ook wel bekend om zijn regio wijnen en culturele bezienswaardigheden. Leuke bezienswaardigheden zijn de middeleeuwse citadel, de Saint Jean-Baptiste en de Mariakerk. Deze plekken liggen allemaal in het oude gedeelte van Bastia. Het nieuwe gedeelte ligt twee kilometer verderop.

Route voor een rondreis met huurauto door Corsica

Een populaire Fly Drive Corsica is van Ajaccio naar Bonifacio. De hoofdstad Ajaccio staat vol met historische gebouwen en het ouderlijk huis van Napoleon. Overal in de stad kom je verwijzingen tegen naar de voormalige Franse keizer, zoals standbeelden en gebouwen. Daarna kan je naar Calvi, een prachtige plek met stranden en rotsen. Doormiddel van een stadswandeling kom je kerken tegen en de kathedraal van Calvi. Na een intensieve dag wandelen en bezienswaardigheden bezoeken kan je uitrusten bij de kustgrot Grotte de Veaux Marins. Het volgende dorpje op de route is Bastia, hij heeft de grootste haven van Corsica en heeft vele hoogtepunten. In de stad kan je wandelen door de vele straatjes en aan het einde van de dag een terrasje pakken in de haven. Natuur liefhebbers kunnen daarna door naar de regio Corte. Het is een bergachtig gebied vol met uitgestrekte bossen. Onderweg heb je mooie uitzichten waar je kan uitrusten van de vermoeiende klim. Één van de stranden in Porto Vecchio is door de UNESCO uitgeroepen tot één van de mooiste stranden ter wereld. Hier wil je zeker genieten van de zon en lekker tot rust komen. De laatste halte van de route is Bonifacio, het bestaat uit meerdere eilanden. De stad zelf staat vol met verbleekte huizen en kleine steegjes om doorheen te lopen. Bezoek ook de grootste kerk van Corsica hier de Église Saint Dominique.

Leuke weetjes over Corsica

1
Op Corsica hebben ze een Middellands Zeeklimaat. In de winter is het er een graad of 14 en in de zomer tussen de 25 en 35 graden.
2
De officiële taal is Frans maar in het algemeen wordt er Corsicaans gesproken.
3
Corsica hoort officieel bij Frankrijk maar heeft zijn eigen speciale statuut.
4
Het eiland wordt ook wel Ile de Beaute genoemd. Dat betekent het eiland van de schoonheid.
5
Corsica is de op drie na grootste eiland van de Middelandse Zee.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Corsica

Corsica is een goede bestemming voor een Fly Drive. Je hebt op het eiland vier vliegvelden waardoor het makkelijk is om het eiland goed te verkennen zonder al te veel te reizen. Corsica heeft veel te bieden van natuur tot cultuur en historie.

Op Corsica kan je het ouderlijk huis van Napoleon bezoeken en vele historische gebouwen op zijn tijd. Daarnaast vind je in de stad Bastia de grootste haven van het eiland waar je kan genieten van het strand. In het gebied Corte kan je goed wandelen door de prachtige natuur.

Op Corsica vind je in de steden Ajaccio, Bastia, Calvi en Figari een vliegveld. Je kan dus goed bepalen waar je jouw reis wilt beginnen en eindigen.

Het mooiste weer heb je in de maanden april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober en november. De warmste maanden zijn juli en augustus maar dan is het wel drukker vanwege de zomervakantie.

Op Corsica wordt net als in Nederland aan de rechterkant van de weg gereden. Je hoeft dus geen rekening te houden met een andere rijrichting.