Fly Drive Argentinië

Fly Drive Argentinië

Argentinië
Populair: Puerto Iguazu & Nationale Park Los Glaciares
Wij vergelijken 2 aanbieders
Vanaf € 1399,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Het land van vele gezichten

Argentinië bestaat veelal uit woestijnvlaktes en uitgestrekte zoutvlaktes. Je kan hier indrukwekkende natuur ontdekken waar je uren door heen kan wandelen. Bekijk de prachtige watervallen die immens zijn en met veel geweld naar beneden komt. Ontdek de vele landschappen vanaf panoramische uitzichten en rijd de Route 40. Je komt langs diverse woestijngebieden en berglandschappen. Daarnaast vind je in de steden historische gebouwen die je kan bekijken. Ontdek de cultuur en tradities met de Fly Drive Argentinië. Volg je eigen route en ontdek alle hoogtepunten van dit land. Geniet van het prachtige weer die erg aangenaam is en de fijne sfeer die hier hangt. Je zult je hier zeker vermaken met al het moois dat Argentinië te bieden heeft.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Argentinië

Uitgelichte bezienswaardigheden in Argentinië

In Argentinië heb je voor ieder wat wils. Bezoek het indrukwekkende Puerto Iguazu om de prachtige natuurverschijnselen te bekijken van beide kanten. Ook is het de moeite waard om naar het kleine stadje Salta te gaan, de Spaanse sferen overheersen hier heel erg. Bezoek de vele pleinen in Buenos Aires en ontdek de mooie gebouwen met een stadstour.

Buenos Aires
Tip

Buenos Aires

In de stad Buenos Aires kan je een stadstour doen. Je komt dan langs de Obelisk die op het Plaza de la Republica staat. Ook kom je langs de pleinen Plaza de Mayo, Plaza Alvear en Plaza San Martin. Bezoek de traditionele wijk San Telmo, de oudste wijk van Buenos Aires. Met de stadstour kom je langs alle bezienswaardigheden en indrukwekkende gebouwen. Het is ook de moeite waard om een tango show bij te wonen. Tijdens deze show kan je heerlijk dineren.

Salta
Tip

Salta

Salta is een kleine stad uit het jaar 1582. Je vindt hier diverse Spaanse invloeden terug die de stad erg overheersen. Bezoek de diverse kerken en museums, of loop naar het panoramisch uitzicht vanaf Cerra San Bernardo. De echte hoogtepunten van Selta zijn de Nationale Universiteit, de zomervilla van San Lorenzo en de Vaqueros Rivier. Vanuit Salta kan je alle kanten op, in de buur liggen nog meer leuke stadjes die je kan bezoeken.

Puerto Iguazu
Tip

Puerto Iguazu

Puerto Iguazu is een groot regenwoud met indrukwekkende flora en fauna. Met als hoogtepunt de 3km lange waterval die erg immens en spectaculair is. Geniet van de prachtige natuur met de Rio Iguazu Canyon en Tres Mosqueteros. Bezoek zowel de Braziliaanse kant en de Argentijnse kant, beide kanten hebben zo hun eigen charmes. Er zijn diverse routes die je kan volgen, ze brengen je langs de prachtige hoogtepunten van dit natuurgebied. Geniet van de natuur en kom er lekker tot rust.

Route voor een rondreis met huurauto door Argentinië

Een populaire fly & drive route in Argentinië is van Buenos Aires naar Salta. Bij aankomst op het vliegveld in Buenos Aires kan je gelijk de stad verkennen. Leuk is het om een stadstour te volgen, je komt langs de Obelisk en pleinen zoals Plaza de Mayo en Plaza San Martin. De oudste wijk van Buenos Aires is San Telmo, het is een erg traditionele wijk waar je langs komt met de tour. Vanuit hier pak je het vliegtuig naar Puerto Igazu, daar bezoek je het Iguacu National Park. Het is één van de grootste natuurwonderen van de wereld. Bewonder de prachtige watervallen die 3km breed zijn, een enorm spektakel. Ook kan je de Rio Iguazu Canyion en Salto Rivadavia bewonderen. Vanaf Puerto Iguazu pak je het vliegtuig naar Salta, een stad uit het jaar 1582. Je voelt hier de Spaanse invloeden die de stad overheersen. Bezoek de diverse kerken en museums of loop naar de Cerra San Bernardo voor een prachtig panoramisch uitzicht. De volgende stad op de route is Purmamarca, hier vind je de zeven kleurige heuvels, Lipan klif en kleine huizen. Dit is erg typisch voor de Humahuaca Gorge. Daarna kan je door naar Quebrada, je komt langs kleurrijke landschappen en heuvels. Je komt langs diverse dorpjes met prachtige gebouwen die je kan bezoeken. ga je naar Cachi, je hebt hier een panoramisch uitzicht over Nevado de Cachi en Payogasta. Bezoek het archeologisch museum en de mooie kerk. Via de Route 40 kom je langs prachtige berglandschappen, je komt uit in het plaatsje Cafayate. Bezoek hier een wijngaard en bekijk hoe ze hier hun wijn produceren. Vanuit Salta ga je met het vliegtuig weer naar Buenos Aires, vanuit hier ga je door naar Amsterdam.

Leuke weetjes over Argentinië

1
In 2010 werd Argentinië het eerste land in Latijns Amerika waar homo’s en lesbiennes mochten trouwen.
2
In Argentinië werden de resten gevonden van de grootste dinosauriër ter wereld.
3
Het zuidelijkst gelegen stad van de wereld is Ushaia en bevindt zich in Argentinië.
4
Het gebruik van vingerafdrukken in strafrechtelijke onderzoeken werd als eerste in Argentinië toegepast.
5
In Mendoza wordt 70% van alle Argentijnse wijnen geproduceerd.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Argentinië

Dit prachtige land heeft prachtige natuur voor de natuurliefhebbers en mooie historische gebouwen om te bekijken. Geniet van de prachtige cultuur en verborgen schatten die Argentinië heeft.

Bezoek het spectaculaire Puerto Iguazu, hier vind je indrukwekkende natuurverschijnselen en kan je mooie routes volgen. Ontdek de historie en cultuur van Argentinië in Buenos Aires of de andere mooie stadjes.

De bekendste vliegvelden in Argentinië zijn: Iguazu, Neuquen, Ushuaia, Bahia Blanca, Resistencia, Posadas en San Martin DeLos Andes.

De beste reistijd om naar Argentinië te gaan is tussen september en november. Het weer is dan aangenaam en op zijn best.

In Amsterdam is het 4 uur later dan in Argentinië. Vergeet dus niet om je horloge bij aankomst te verzetten.