Fly Drive Mexico

Fly Drive Mexico

Mexico
Populair: Mexico City, Yucatan & Monterrey
Wij vergelijken 1 aanbieders
Vanaf € 699,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Van parelwitte stranden tot een Walhalla voor liefhebbers van cultuur

Mexico is het land van de tequila, vele prachtige bezienswaardigheden en mooie cultuur. Ontdek de vele UNESCO erfgoed gebouwen die erg indrukwekkend zijn om te zien. Bezoek de vele ruïnes van de Maya’s of wandel door de prachtige natuur vol prachtige flora en fauna. De vele tempels zijn erg indrukwekkend om te zien en brengt je terug de tijd in. Met een Fly Drive Mexico ontdek je dit prachtige land en zijn verborgen schatten. Stippel je eigen route uit en ontdek alles op je eigen manier. Laat je onderdompelen in de Mexicaanse cultuur en volg hun tradities. Met deze Fly Drive kom je erachter wat Mexico nou echt voor land is. Snuif de cultuur en geniet van dit mooie land.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Mexico

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Mexico

Uitgelichte bezienswaardigheden in Mexico

Mexico staat vol met overblijfselen van oude tempels en andere gebouwen. Deze zijn erg indrukwekkend om te bekijken. Bekijk de Indiaanse architectuur die je in de vele stadjes tegenkomt. Laat de cultuur tot je in komen en leer veel over de geschiedenis van dit land. Bekijk waar de Maya cultuur vandaan komt door de Mayatempels te bezoeken. Maak een mooie wandeling door de jungle en spot de wilde dieren en prachtige flora en fauna.

Uxmal
Tip

Uxmal

Volgens archeologen is dit een van de meest authentieke steden van de Maya’s. De kwaliteit van de overblijfselen van de tempels en andere gebouwen zijn van hoge kwaliteit. Daarmee staat het op de UNESCO Erfgoed. Er zijn 150 gebouwen te zien waarvan de piramide van de tovernaar de mooiste is met zijn 40 meter hoog. Bijna alles is gebouwd in de typische Puucstijl met prachtige decoraties. Je kan hier indrukwekkende dingen zien en veel leren over die tijd.

San Cristobal
Tip

San Cristobal

Op 2100 meter hoogte ligt de stad San Cristobal. Hier vind je een Indiaanse en koloniale architectuur. Er staat een levendige markt vol groente en fruit waar je doorheen kan lopen. Deze markt staat achter de barokke kerk Santo Domingo. Breng ook een bezoekje aan de haciënda Casa Na Bolom. Hier zit een bibliotheek, museum en restaurant in. Daarnaast zijn er diverse indianendorpen waar je nog traditionele klederdracht ziet. De inwoners verschillen wel erg van klederdracht en geloof hier.

Palenque
Tip

Palenque

De stad Palenque is beroemd geworden door de bekende Mayatempels. In deze Mayastad staan machtige ruïnes die omringd zijn door tropische jungles. Het staat op een heuvelachtig gebied en bestaat uit tempels, paleizen, een zonnetoren en piramides. De wereldberoemde Tempel van de Inscripties staat hier ook met het graf van de koning Pakal. Ook is de Tempel van het Kruis erg bijzonder en de moeite waard om te bekijken. Kijk ook vooral goed om je heen om apen en vogels te spotten.

Route voor een rondreis met huurauto door Mexico

Een populaire fly & drive route in Mexico is van Chichen Itza naar Cancun. Bij aankomst rijd je naar de ruïnes van Chichen Itza. Vroeger was dit de belangrijkste Mayastad, er staan bouwwerken uit de zuivere tijd maar ook uit de tolteekse periode. Verder kan je het koloniale centrum van Merida ontdekken. Daar is ook een zoetwater cenote waar je heerlijk kan zwemmen en tot rust kan komen. Hierna ga je door naar Uxmal, het is een van de meest authentieke steden van de Maya’s. De kwaliteit van de gebouwen is uniek en staat daarmee op de UNESCO. De volgende stad op de route is Campeche, ook wel de piratenstad van Mexico. De stad wordt omringd door stadsmuren die beschermde tegen aanvallen. Het oude centrum is erg kleurrijk en er is een gezellige straat vol kerkjes en kloosters. Een tussenstop maak je in Villahermosa, dit is de hoofdstad van Tabasco. Langs de oevers is het autovrij waar je dus vrij kunt lopen. Hierna ga je door naar Chiapa de Corzo, er staan prachtige gebouwen in het oude stadscentrum. Nabij ligt een kloof die is ontstaan door een geologische breuk. Dit is een van de mooiste bezienswaardigheden in Chiapas.

Op 2100 meter hoogte ligt de plaats San Cristobal, hier is een fraaie architectuur te zien met combinaties van Indiaanse en koloniale sferen. Maak een wandeling over de levendige markt of bezoek de Casa Na Bolom. Rijdt hierna door naar de beroemde Mayatempels in Palenque. Hier staat machtige ruïnes omringd door jungles, bestaande uit tempels, piramides, een zonnetoren en paleizen. In de wereldberoemde Tempel van de Inscripties ligt het graf van koning Pakal. De laatste plek op de route is Chetumal, dit is de havenstad van Quintana Roo. Je kan het museum van de Maya’s een bezoek brengen. Daarna rijd je weer terug in de richting van Cancun, maar onderweg maak je nog een tussenstop in Tulum. Het is een ommuurde tempelcomplex en de enige Maya plaats direct aan het strand. Vanuit Cancun ga je weer richting Amsterdam.

Leuke weetjes over Mexico

1
De Chihuahua is vernoemd naar een Mexicaanse stad, van oorsprong is het ook een Mexicaanse hond.
2
De hoofdstad van Mexico is Mexico stad. Dit is de grootste stad ter wereld.
3
Overal in Mexico hoor je muziek, er is altijd een live band aan het spelen. Maakt niet uit waar.
4
In Mexico kan je de mooiste zonsondergangen zien. Onder het genot van een cocktail kan je vanaf het strand ervan genieten.
5
De grootste onderwatergrot ter wereld is de Sistema Ox Bel Ha in Mexico.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Mexico

In Mexico vind je vele archeologische vondsten van de Maya’s. Bezoek deze indrukwekkende gebouwen en verdiep je in de geschiedenis. Daarnaast zijn er mooie natuurgebieden en vele nostalgische stadjes.

Tijdens een fly drive in Mexico kom je vele ruïnes tegen uit de Maya tijd die erg indrukwekkend zijn om te zien. Je kan er cultuur snuiven in de mooie stadjes en de tradities ontdekken.

De bekendste vliegvelden in Mexico zijn: Cancun, Puerto Escondido, Guadalajara, Villahermosa, Acapulco, Aguascaliente, Chihuahua-Gen Fierro Villalobos.

De maanden november tot april zijn de beste tijden om naar Mexico te reizen. Daar buiten is er het regenseizoen.

In Mexico is het 7 uur eerder dan in Amsterdam. Vergeet dus niet je horloge te verzetten bij aankomst.