Fly Drive Cuba

Fly Drive Cuba

Cuba
Populair: Varadero, Havana & Santiago de Cuba
Wij vergelijken 3 aanbieders
Vanaf € 1199,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
bebsy de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Het land van de sigaren, kleurrijke straten en old-timers

Proef de Cubaanse sfeer tussen de vele oldtimers en prachtige oude panden. Je zult hier indrukwekkende tabaksvelden tegen komen aangezien dat een belangrijk inkomstenbron is. Bezoek de kleurrijke plaatsen of maak een ritje in een typische Cubaanse oldtimer. Met een Fly Drive Cuba ontdek je de cultuur en prachtige plekken van het land. Stippel je eigen route uit en bezoek onder andere de fleurige Trinidad of bruisende Havana. Bekijk de indrukwekkende gebouwen die allemaal kleuren hebben en erg authentiek zijn. Beklim een berg om beloond te worden met prachtige uitzichten en te genieten van de schitterende natuur. Cuba heeft vele plekken die op de UNESCO staan en daar zijn ze erg trots op. Ontdek de vele bijzondere plekken met deze Fly Drive.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Cuba

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Cuba

Uitgelichte bezienswaardigheden in Cuba

In Cuba hangt er een bepaalde sfeer die rust en chill uitstraalt. Proef deze sfeer in de stad Havana en ontdek hoe de typische sigaren worden gemaakt. In Vinalesvallei vind je een sigarenboer waar je kan zien hoe ze worden gemaakt. Maak gelijk een mooie wandeling door de tabaksvelden. Bezoek het koloniale centrum van Santiago de Cuba of één van de museums.

Havana
Tip

Havana

In Havana krijg je het echte Cubaanse gevoel. Loop door de vele straatjes en spot de typische oldtimers die op elke hoek van de straat staan. Kijk vooral om je heen want de authentieke huizen zijn mooi om te zien. Neem een bezoekje aan het Art Museum of rust uit in Central Park. Ook is het de moeite waard om naar het oude Havana te gaan. Dergit gedeelte staat op de UNESCO cultureel werelderfgoed en de historische gebouwen zijn gerestaureerd.

Vinalesvallei
Tip

Vinalesvallei

Dit gebied staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en bestaat veelal uit tabaksvelden. Breng een bezoekje aan een sigarenboer die de echte Cubaanse sigaren maakt of maak een wandeling door de tabaksvelden. Daarnaast zijn er bijzonder kalksteen bergen en een Indiaanse grot die je kan bekijken. Je kan dit allemaal lopend doen maar veel leuker is om te paard te gaan met een gids. De gids kan je alles vertellen over deze vallei en laat je de mooiste plekken zien.

Santiago de Cuba
Tip

Santiago de Cuba

Bezoek het Plein van de Revolutie, deze is erg beroemd door Fidel Castro en Che Guevara. Ze staan beiden groots op twee overheidsgebouwen afgebeeld. Bekijk het Antoni Maceo plein of de indrukwekkende Santa Ifegenia begraafplaats. Ook is het leuk om een wandeling te maken door het Cespedes Park en daarna het Diego Velazquez Museum te bezoeken. Hierna kan je nog het koloniale centrum bezoeken van Santiago de Cuba. Geniet van de fijne sfeer die hier hangt en de rust.

Route voor een rondreis met huurauto door Cuba

Een populaire fly & drive route in Cuba is van Varadero naar Holguin. Bij aankomst in Varadero ga je gelijk door naar Havana. Wandel door het Central Park en bekijk het Art Museum. De typische Cubaanse sferen zijn overal te voelen en je ziet op elke hoek van de straat een oldtimer staan. Hierna ga je naar het gebied Vinalesvallei, het staat er vol met tabaksvelden waar je doorheen kan lopen. Ontdek hoe de Cubaanse sigaren worden gemaakt en geniet van de prachtige omgeving. Onderweg naar Las Terrazas kan je de Soroa waterval bekijken en de beste koffie drinken die er is. In Las Terrazas zelf kom je in een groene omgeving terecht vol Cubaanse natuur. Door naar Zapata, dit is een schiereiland die erg dunbevolkt is. Het bestaat veelal uit moeras waar je een boottocht doorheen kan maken. Vanuit hier rijd je door naar Cienfugos, ze zien deze plaats ook wel als de parel van het zuiden. Het echte Caribische gevoel krijg je hier waar vele toeristen voor naartoe komen. Hierna staat Santa Clara op de route, de eerste stad die werd ingenomen door de revolutionairen van Fidel Castro. Bezoek het mausoleum van Ernesto Che Guevara en ontdek de Cubaanse geschiedenis.

De volgende stad is Trinidad, de museumstad van de Caribische Zee. Loop door het historisch centrum en bekijk het Playza Mayor. Daarnaast kan je een uitstapje maken naar het Escambraygebergte. Bezoek het park met een legertruck en kom langs een mooie rivier en prachtige watervallen. Rijd hierna door naar Sancti Spiritus, daar staat de kleurrijke kerk Parroquial Mayor, tevens de oudste kerk van het land. In de stad Camagüey vind je de typische terracotta kruiken, de tinajones. Ook is er een historisch centrum met bijzondere plekjes. Door naar Bayamo waar je lekker kan uitwaaien op de boulevard en bij een terrasje kan zitten. In Sierra Maestra zijn vele bergen die je kan beklimmen. Maak er een mooie wandeling en geniet van het prachtige uitzicht. Hierna rijd je door naar Santiago de Cuba, bezoek het Antonio Maceo plein en de Santa Ifigenia begraafplaats. Bezoek ook het Plein van de Revolutie die wereldberoemd is. Bij Holguin heb je een prachtig uitzicht bij het Loma de la Cruz uitzichtpunt, vergeet ook niet om even over het strand te wandelen. Bij Biran kan je het geboortehuis van Fidel Castro bekijken wat je zeker niet mag overslaan. Daarna kan je bij Cayo Saetia het natuurpark in om diverse diersoorten te spotten. Er zijn witte stranden waar je heerlijk kan ontspannen of een duik in het water kan nemen. De laatste plaats op de route is Guardalavaca, geniet er van het mooie strand voordat je weer terug gaat naar huis.

Leuke weetjes over Cuba

1
In Cuba kennen ze geen concurrentie tussen bedrijven. Alles is namelijk van de staat. Of je nou op een terras zit of een auto huurt.
2
De Cubanen worden vergeleken met anderen erg oud. De kindersterfte is veel lager dan bij ons.
3
In Cuba is het heel erg veilig. Hier is bijna geen sprake van drugs, wapens of overvallen.
4
De overheid behandeld mannen en vrouwen volledig gelijk in Cuba. Daarmee is het één van de meest gelijkwaardige landen ter wereld.
5
Cuba heeft één van de beste gezondheidszorg systemen van de wereld.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Cuba

Als je in Cuba komt, voel je gelijk de typische Cubaanse sferen. Het gaat er allemaal chill aan toe en het is er enorm veilig. Bezoek de tabak velden of geniet van de prachtige natuur.

Bezoek de bekende plaatsen zoals Havana en voel de typische sfeer. Wandel door de tabak velden bij Vinalesvallei of bekijk de indrukwekkende gebieden in Santiago de Cuba.

De bekendste vliegvelden in Cuba zijn: Havana Airport, Varadero Airport. Santa Clara Airport, Santiago Airport en Holguin Airport.

De beste reistijd om naar Cuba te gaan is tussen november en april. Dan is er een aangename temperatuur en geen regen.

In Cuba is het 6 uur eerder dan in Nederland. Vergeet dus niet om je horloge te verzetten bij aankomst.