Fly Drive Turkije

Fly Drive Turkije

Turkije
Populair: Istanbul, Antalya & Ankara
Wij vergelijken 5 aanbieders
Vanaf € 649,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Ontdek de vredelievend cultuur, de ruige landschappen en prachtige steden

Turkije staat bekend als een gastvrij land. De bevolking is erg vriendelijk en ze serveren een gevarieerde keuken. Veel mensen gaan graag naar dit land en maken dan ook iedere zomer weer de reis. Je zou bijvoorbeeld kunnen genieten van een heerlijke rondreis, een mooie fly drive route. Deze is aan te raden voor jong en oud. Het hele jaar door komen er veel toeristen naar dit mooie land, om van de cultuur, natuur en het strand te genieten. Ook zijn er veel bezienswaardigheden die ieder jaar weer veel toeristen aantrekken. Er is ieder seizoen weer zoveel moois te zien, ga ook lekker vakantie vieren en genieten.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Turkije

Uitgelichte bezienswaardigheden in Turkije

Turkije is een land met veel mooie bezienswaardigheden. Breng ook een bezoekje aan Antalya, Efeze en de Turkse Rivièra. Je gaat echt een heerlijker rondreis maken, geniet daarom extra en vergeet je camera niet mee te nemen. Ook shoppen kun jij heel goed doen bij deze bezienswaardigheden dus dat wordt een moment waar je nog lang van na mag en kan genieten.

Antalya
Tip

Antalya

Antalya is een mooie stad gelegen op een rotsplateau. Een levendige stad waar je gaat genieten van de Oudheid en nog zoveel meer moois. Kronkelige straatjes, leuke winkeltjes en veel historische gebouwen. Breng ook een bezoekje aan de kleine haven met plezierjachten en vissersboten. Je kunt er ook heerlijk een hapje eten en wat drinken. Ga ook lekker naar het strand en kom daar tot rust. Winkelen in Antalya is echt de moeite waard en daarom een echte bezienswaardigheid op zich!

Efeze 
Tip

Efeze 

Het beroemde Efeze daar heb je vast en zeker al wat over gehoord. Daar vind je namelijk de mooiste opgravingen van Turkije. Het ligt dichtbij Kusadasi. Ook kun je van daaruit mooie bootexcursies maken. Echt de moeite waard om daar tijd voor vrij te maken en na te gaan wat deze regio jou te bieden heeft. Geschikt voor de actieve vakantieganger, maar ook als je wat rust zoekt. Een goede keuze dus om hier ook zeker naar toe te gaan als je naar Turkije gaat.

Riviera
Tip

Riviera

De kust van Turkije is echt een bezoekje waard. Bezoek daarom ook de Turkse Rivièra. Je kunt lekker in de zon liggen, veel zwembaden zijn er ook aanwezig bij de hotels en in de regio zijn ook veel leuke uitstapjes mogelijk. Maar het strand is hoe dan ook een bezienswaardigheid op zich, want waar heb je zo’n mooi strand gezien? Turkije is een land waar je echt tot rust gaat komen, in welk seizoen je ook gaat, genieten doe je sowieso.

Route voor een rondreis met huurauto door Turkije

Een populaire fly & drive route in Turkije is van Perge naar Antalya. Je wordt meegenomen naar antieke steden zoals Perge, Efeze en Aspendos. Maar ook naar Istanbul en de mooie populaire badplaats Antalya. We leggen je graag meer uit over de rondreis. De 1e dag vlieg je van Amsterdam naar Antalya. Bij aankomst ga je met de bus naar de Turkse Rivièra en daar verblijf je 2 nachten. Je brengt dan nog een bezoekje aan de steden Perge en Aspendos bekijken. De stad Perge is Romeins en daar kun je het goed bewaarde stadion en theater zien. In Aspendos vind je het Romeinse theater van Turkije. Een andere dag ga je naar Konya, daar bezoek je het museum genaamd Meylana. Ook ga je naar Üchisar, en wordt er gestopt bij de pottenbakkerij.

Een bezoekje aan Cappadocië hoort er ook bij en dit is bekend door de grotwoningen. Je vindt in de vallei genaamd Göreme veel rotskerken. Ook wordt er een bezoekje gebracht aan Ankara, de hoofdstad van Turkije. Je bezoekt onder andere het Grote Museum van Ankara. Dan zijn we aangekomen bij de mooie stad Istanbul. Pracht en praal daar staat de stad echt om bekend. Hier verblijf je dan in totaal drie nachten. Ook ga je nog een boottocht maken over de Bosporus en ga je onder andere naar het Topkapipaleis, een mooi complex met binnentuinen en paviljoens. Er breekt een nieuwe dag aan en dan ga je met de ferryboot naar Canakkale. Je gaat de opgravingen van het oude Troje bekijken.

Dan staat er nog een mooie dag in het teken van de oude stad Pergamon. Daar zie je veel tempels en paleizen en je verblijft 2 dagen in deze regio. Dan breekt er een mooi moment aan en ga je een bezoekje brengen aan Efeze, met veel gebouwen uit de Romeinse tijd. Je gaat ook nog een bezoekje brengen aan het katoenen kasteel, ook wel Pamukkale genoemd. Hier vind je het bekende natuurwonder van de kalksteenterrassen. Vervolgens ga je naar de Hierapolis. Aan het einde van de rondreis ga je nog naar Antalya en daar vind je onder andere veel winkels en kun je genieten van het mooie uitzicht. De laatste dag van deze rondreis vlieg je van Antalya weer terug naar Amsterdam.

Leuke weetjes over Turkije

1
De hoofdstad van Turkije is Ankara en daar vind je veel cultuur van de oude beschaving.
2
Als je van live muziek houdt, dan is Kasudasi de moeite waard, met veel leuke cafés en eetgelegenheden.
3
De mooiste opgravingen van Turkije kun je bekijken in Efeze.
4
Als je graag het water op gaat dan zijn de bootexcursies van Kasudasi de moeite waard. Je kunt dan bijvoorbeeld naar het Griekse eiland Samos.
5
Tijdverschil tussen Turkije en Nederland! Gedurende de zomertijd is het in Turkije 1 uur later dan in Nederland. Maar in de winter is het daar 2 uur later dan in Nederland.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Turkije

Je gaat 15 dagen lang genieten van het mooie land Turkije. De mooiste steden bezoek je gedurende deze rondreis en je komt op de mooiste plekjes van het land. Leerzaam, avontuurlijk en vooral genieten voor jong en oud.

De beroemde steden zijn eigenlijk wel het hoogtepunt te noemen, zoals een bezoekje aan Ankara, Efeve, Perge en Aspendos.

In Turkije zijn verschillende vliegvelden te vinden, zoals op Ankara, Antalya, Istanboel en Adana.

Je kunt het hele jaar door naar Turkije, maar in de zomer moet je er rekening mee houden dat het wat drukker is.

Ja, in de zomer is het in Turkije een uur later dan in Nederland. In de winter is het in Turkije 2 uur later dan in Nederland.