park amerika

Roadtrip westkust Verenigde Staten

Geniet van de Amerikaanse Westkust!

Mocht je een onvergetelijke fly drive vakantie willen beleven: de Verenigde Staten is een uitstekende keuze. Zo rijd je in een paar uur van de woestijn naar besneeuwde bergtoppen, kom je langs bekende wereldsteden en stranden waar je geniet van de zon. Tijdens jouw roadtrip door het westen van Amerika krijg je een gevoel van ultieme vrijheid.

Steden, stranden en natuur

Je hebt gigantisch veel vrijheid in het bepalen van je route door West-Amerika en eigenlijk kun je geen verkeerde keuzes maken. Deze route leidt je langs veel indrukwekkende natuur en een aantal bruisende steden. Onze ideale route start in de levendige stad San Francisco, waar je bezienswaardigheden als de Golden Gate bridge bewondert. Vanaf hier rij je de natuur in, naar het groene Yosemite National Park. Vanaf hier vervolg je de reis naar het Sequoia National Park. Hier wandel je langs reusachtige eeuwenoude sequoia's. Het is weer tijd voor een stadse omgeving, op naar Los Angeles! De stad waar veel beroemdheden wonen en waar je kunt flaneren over de boulevard langs Venice Beach. Uiteraard mag een bezoek aan Las Vegas niet ontbreken tijdens je fly drive naar West Amerika. Afhankelijk van het aantal vakantiedagen kun je jouw fly drive avontuur hier beëindigen of nog een stukje doorrijden naar San Diego, langs diverse natuurparken.

Het echte Amerika

Tijdens een fly drive ervaar je het echte Amerika. Met je huurauto of camperkun je als je de tijd hebt nog doorrijden naar andere nationale parken in de omgeving van Los Angeles, zoals het Zion National Park en het Arches National Park. Ook een echte must see is de Grand Canyon. Het landschap is werkelijk waar uniek. Je kunt je reis beëindigen in San Diego waar je nog een aantal dagen de stad ontdekt voor je jouw auto weer inlevert. Zorg, voordat je aan je fly drive begint, voor een goede reisverzekering zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan.

Wanneer gaan?

Eigenlijk kun je het hele jaar door een fly drive naar West Amerika boeken. De gebieden verschillen onderling sterk in temperatuur waardoor het moeilijk is om een specifieke reisperiode aan te wijzen als de beste reistijd. In grote delen van Californië voelt het alsof het altijd lente is, terwijl het in sommige nationale parken sterk af kan koelen. Zeker in de winter kan er een flinke nachtvorst zijn. Als je jouw vakantie boekt tussen april en juni ben je het hoogseizoen voor. De temperatuur is doorgaans aangenaam en het is nog redelijk rustig tijdens deze maanden. Ook liggen de prijzen wat lager. Juli en augustus is het heerlijk weer, maar ook stukken drukker en duurder. September tot november zijn ook goede maanden, net na het hoogseizoen.