Fly Drive Cyprus

Fly Drive Cyprus

Cyprus
Populair: Nicosia, Limassol & Larnaca
Wij vergelijken 7 aanbieders
Vanaf € 499,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Ontdek zonzekere Cyprus met vele cultuurschatten

Cyprus bestaat veelal uit eeuwenoude kloosters, charmante plaatsen, historische ruïnes en vele legenden. Wandel door de indrukwekkende stadjes en waan je terug de tijd in. Bezoek de plekken waar de godin van de schoonheid is geboren of de huizen van Achilles en de Gladiator. Ontdek hoe mooi de natuur van Cyprus is en de verborgen schatten die je er kan vinden. Met een Fly Drive Cyprus kom je langs de vele hoogtepunten van het land. Dit doe je op je eigen tempo en je kiest zelf waar je nieuwsgierig naar bent om te zien. Kom achter de mooie cultuur van Cyprus en geniet van het prachtige weer. Ontspan bij de stranden en neem een duik in de zee.

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Cyprus

Uitgelichte bezienswaardigheden in Cyprus

In Cyprus vind je vele historische gebouwen die je kan bekijken. Ontdek de Rots van Aphrodite waar de godin van de schoonheid is geboren. Bezoek de mozaïeken in het Angeloktisitikerk of de prachtige gebouwen in de havenstad Larnaca. Proef een typische Cypriotische oliebol in Limassol of proef de Commandaria wijn die hier vandaan komt en hier wordt gemaakt.

Paphos
Tip

Paphos

Paphos is de Rots van Aphrodite, de godin van de schoonheid werd hierbij geboren. Ze is ook godin van de liefde, vruchtbaarheid, geluk en evenwicht. Daarnaast kan je het huis van Dionysos bezoeken waar unieke vloermozaïeken liggen. In het achterland ligt het bad van Aphrodite verscholen in een grot. Volgens de legende zal iedereen die in dit water gaat eeuwige liefde en jeugd vinden. Ook kan je het Agios Neophytes klooster bezoeken waar de monnik Neophytos zijn kluizenaar bestaan begon.

Larnaca
Tip

Larnaca

In Larnaca is het Sint Lazaruskerk het hart van de stad. Belangrijk voor de moslims is het Tekkemoskee die aan het zoutwatermeer gelegen ligt. Daarnaast is het de moeite waard om de prachtige mozaïeken te bekijken in het Angeloktistikerk. Larnaca is een historische havenstad met prachtige gebouwen die je kan bekijken. Maak een wandeling langs de haven en geniet van de mooie omgeving. In het centrum zelf heb je smalle straten waar je doorheen kan lopen.

Limassol
Tip

Limassol

De levendige kustplaats Limassol is een vermakelijke stad. Je kan er heerlijk wandelen of gezellig een terrasje pakken. Een lekkere versnapering zijn de Cypriotische oliebollen genaamd Loukoumades. Deze moet je zeker een keer proeven. In het oude stadsgedeelte vind je diverse kerken, kloosters, wijnkelders en markthallen. De Commandaria dessertwijn komt hier vandaan, in Square West wordt deze gemaakt en is daarmee de oudste wijn van Cyprus. Proef deze wijn bij de vele wijnkelders of bestel hem in een restaurant.

Route voor een rondreis met huurauto door Cyprus

Een populaire fly & drive route in Cyprus is van Paphos naar Limassol. Bij aankomst verken je de stad Paphos, hier staat de Rots van Aphrodite. De godin van de schoonheid is hier geboren, dat wordt al eeuwenlang verteld. Neem ook een bezoekje aan het huis van Dionysos waar unieke vloermozaïeken liggen. In het achterland daarvan is een verscholen grot met het bad van Aphrodite erin. Hierna ga je door naar het Troodosgebergte, via de Laona Akamas wijnroute kom je er. Je ziet diverse wijngaarden en dorpjes onderweg die je een bezoekje kan brengen. Aan het einde bereik je het Cedervallei, dit is een bos vol cederbomen en restanten van Venetiaanse bruggen. Je kan er prima wandelen en het beroemde Kykkosklooster bezoeken. Ook is het erg leuk om de 3 uur durende wandeling naar de Caledonia watervallen te maken. Ze zijn 12 meter hoog en worden omringd door 10 beschilderde kerken die op de UNESCO staan. De volgende plaats op de route is Larnaca, dit is een historische havenstad. Bezoek de Sint Lazaruskerk of het Tekkemoskee die aan het zoutwatermeer ligt. Vanuit hier kan je ook de plaatsen Lefkara en Choirokoitia bezoeken. Het pittoreske Lefkara is bekend van zijn kantwerk en zilverwerk. Wandel door de smalle straatjes en kijk naar de mooie architectuur. In Choirokoitia zijn prehistorische resten te zien van de Neolistische nederzetting. Deze stammen uit 7000 jaar voor Christus en staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. In de levendige kustplaats Limassol kan je goed winkelen of genieten van het weer op een terrasje. Bekijk de overblijfselen van kloosters, wijnkelders en kerken. Daarna kan je naar de laatste stad op de route Kourion, hier staat een gerestaureerd Grieks-Romeins theater die de moeite waard is om te bekijken. Ga terug de tijd in door het huis van Achilles en het huis van de Gladiator te bezoeken. Terug in Paphos vlieg je weer naar Amsterdam.

Leuke weetjes over Cyprus

1
Tot 1960 was Cyprus een Britse kolonie. Die invloeden zijn nog steeds te zien op het eiland. Bijvoorbeeld aan de stekkers of een typisch Engels ontbijt.
2
De oudste wijnen ter wereld zijn de dessertwijnen Commandaria. Deze worden in Cyprus gemaakt.
3
Cyprus is verdeeld in een Grieks en Turks gedeelte. Ook de hoofdstad is in twee delen gesplitst.
4
In Cyprus heb je bijzondere architectuur, op elk dak van een huis staat een waterreservoirs. Soms meerdere want je mag zelf weten hoeveel je er installeert.
5
De stad Pafos staat vol met ruïnes uit de Byzantijnse, Griekse en Romeinse tijden die je kan bezoeken.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Cyprus

Geniet in Cyprus van de veelzijdigheid van dit land. Je hebt er prachtige natuur maar ook historische gebouwen die indrukwekkend zijn om te zien.

In Cyprus vind je vele restanten van gebouwen uit de geschiedenis. Deze zijn erg indrukwekkend om te zien. Daarnaast zijn er mooie natuurgebieden waar je doorheen kan wandelen. Bezoek de Rots van Aphrodite waar de godin van de schoonheid is geboren.

In Cyprus vind je de volgende vliegvelden: Larnaca, Paphos, Ercan en Nicosia.

De beste reistijd om naar Cyprus te gaan is van april tot oktober. Dan heb je de beste weeromstandigheden.

In Cyprus is het 1 uur later dan in Nederland. Vergeet dus niet om je horloge te verzetten bij aankomst.