Fly Drive Macedonië

Fly Drive Macedonië

Macedonië
Populair: Skopje, Bitola & Ohrid
Wij vergelijken 3 aanbieders
Vanaf € 399,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Het meer van Ohrid, ongerepte natuur en vele bezienswaardigheden

Dit land is nog niet echt populair als vakantiebestemming. Terwijl je er prachtige natuur heb en historische steden. Macedonië is de perfecte bestemming om tot rust te komen en te genieten van de cultuur. Ontdek de vele kloosters, kerken en opgravingen van ruïnes. Met een Fly Drive Macedonië maak je een prachtige route door het land en kom je langs de vele verborgen schatten. Proef een Macedonische wijn of een traditioneel gerecht, op die manier kom je achter de cultuur van het land. Daarnaast zie je veel tabaksvelden in de landschappen terug komen en wijngaarden voor de lekkere wijn. Geniet van het mooie weer en kom lekker tot rust tijdens deze Fly Drive.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Macedonië

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Macedonië

Uitgelichte bezienswaardigheden in Macedonië

Historie en typische gebouwen vind je in Macedonië. Ontdek de overblijfselen van de zware aardbeving in de hoofdstad Skopje. Het station is de beste plek daarvoor met bijhorende museum. Bezoek ook de twee beroemde kloosters in Strumica met historische waarde. Daarnaast is het leuk om de typische huizen te bekijken in Ohrid en het gelijknamige diepe meer.

Skopje
Tip

Skopje

De hoofdstad van Macedonië is Skopje. Hier vind je vele historie en de sporen van een zware aardbeving. De stad word nog steeds opgebouwd maar de vele museums en kleine theehuizen kan je bezoeken. Ook is het de moeite waard om het oude station te bekijken. Een deel is nu een museum geworden na de aardbeving. De klok staat stil op de tijd van de gebeurtenis en het is een aandenken geworden. Ook staan er vele standbeelden door de stad die de stad sieren.

Ohrid
Tip

Ohrid

Ohrid ligt gelegen aan het gelijknamige meer van 289 meter diep. Het centrum bestaat uit oude straatjes en typische huizen met roodbruin daken. Tussen de huizen vind je koele pleintjes waar je even van de warmte kan ontsnappen. Daarnaast staan hier maar liefst 365 kerken die je kan bezichtigen. Bezoek het wereldberoemde Byzantijnse iconengalerij of het Samuilfort die de stad bewaakt. Ohrid word ook wel het Jeruzalem van de Balkan genoemd. Het is een prachtige stad waar je uren voor nodig hebt.

Strumica
Tip

Strumica

Diverse culturen komen samen in de stad Strumica. De twee beroemde kloosters Vadioca en Veleusa staan hier die alle aandacht trekken. Het heeft veel historische waarde voor Macedonië. Hier werd in de 11e eeuw namelijk 14.000 soldaten blind gemaakt door de Byzantijnen. Dit is een plek om ze te herdenken maar ook om het prachtige klooster te bekijken. Daarnaast is het een prachtige historische stad waar je van het prachtige weer kan genieten.

Route voor een rondreis met huurauto door Macedonië

Een populaire fly & drive route in Macedonië is van Ohrid naar St Jovan Bigorski. Bij aankomst ga je gelijk de stad Ohrid ontdekken. Het is een oude stad met leuke straatjes en steegjes. Er staan typische huizen met roodbruine dakpannen en koele pleintjes ertussen. Deze stad wordt ook wel het Jeruzalem van de Balkan genoemd. Daarnaast staan hier maar liefst 365 kerken die je kan bezichten. Hierna ga je door naar Sveti Naum met zijn mooie klooster. Het ligt gelegen op een heuvel met uitzicht over het meer. Het klooster komt uit de 10e eeuw en is bekend geworden door de monniken St.Naum en St. Kliment. In het naast gelegen dorp Bitola vind je opgravingen van Heraklea. Ook kan je naar de kamers van Kemal Ataturk die op de militaire academie zat hier. De volgende stad op de route is Stobi, hier zijn vele klassieke opgravingen te zien die belangrijk zijn voor Macedonië. Stobi is een oud Griekse stad met rijke geschiedenis, bekijk de gedecoreerde huizen en de overblijfselen van het antieke theater. In Popova Kula bezoek je de wijngaarden en ga je zien hoe ze hier de wijn maken.

Hierna bezoek je Strumica waar diverse culturen leven. Bezoek de twee beroemde kloosters Vadioca en Veleusa die historische waarde voor Macedonië hebben. In de 11e eeuw werden hier 14.000 soldaten blind gemaakt door de Byzantijnen. Bij de stad Gabrovo kan je naar de Berovo gaan via de bergen. Je komt langs dichte naaldbossen en ziet het centrum van de houtindustrie. De volgende plek is Maleseviski Planini, een mooi bergachtig landschap waar je een leuke wandeling kan maken. Het word ook wel klein Zwitserland genoemd. De hoofdstad van Macedonië is Skopje, een stad met veel historie en Balkanculturen. De stad is in wederopbouw door een zware aardbeving maar je kan er de museums bezoeken of kleine theehuisjes en winkels. Bezoek ook het oude station die nu deels een museum is. Een plek waar je duidelijk de sporen van de aardbeving kan zien. De laatste plek van de route is St Jovan Bigorski, een klooster gelegen in de bergen. Je vind er diverse fresco’s en houtsnijwerken die uit de 18e en 19e eeuw dateren. Hierna ga je weer terug naar Ohrid en vlieg je terug naar Eindhoven.

Leuke weetjes over Macedonië

1
Het diepste en oudste meer van Europa ligt gelegen in Macedonië. Het meer heet Ohrid en is 288 meter diep.
2
De papaver die groeit in Macedonië heeft de beste opium kwaliteit van de wereld.
3
In Macedonië vind je meer dan 950 kerken en kloosters. Daarin bevinden zich muurschilderingen van ruim 150.000 vierkante meter.
4
Een eeuwenoude traditie in Macedonië is gokken. Ze spelen er graag het gokspel Barbut.
5
De natuur in Macedonië is erg prachtig. Er zijn vele nationale parken, meren en grotten die je kan ontdekken.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Macedonië

Macedonië bestaat uit veel historie en een mooie cultuur. Ontdek dit prachtige land met deze fly & drive en bezoek de bezorgen schatten.

Bezoek het diepste meer van Europa bij de gelijknamige stad Ohrid. Ontdek de overblijfselen van de zware aardbeving in Skopje en laat de historie van dit mooie land tot je in komen.

De twee internationale vliegvelden van Macedonië zijn: Skopje Airport en Ohrid Airport.

De beste reistijd om Macedonië te bezoeken is tussen juni en september. Daarnaast is mei ook een mooie tijd en is het weer aangenaam.

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Macedonië.