Fly Drive Porto

Fly Drive Porto

Porto
Populair: Bolsa Palace & Jardins do Palácio de Cristal
Wij vergelijken 5 aanbieders
Vanaf € 499,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
style in travel de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Proef de Port-wijn en laat je verrassen door de veelzijdigheid

Portugal is een land waar je graag een bezoekje aan brengt. Geniet daarom ook van de Fly Drive Porto! Lissabon is de hoofdstad van dit mooie land en veel toeristen bezoeken het land vanwege de prachtige natuur en de aangename temperaturen. Met een Fly Drive Porto kan je ieder seizoen weer veel moois ontdekken. Het klimaat is voor jong en oud geschikt en er is dan ook veel te doen. Of dat je nou van de zon wil genieten of lekker een avontuurlijke reis wil maken, dit is het land wat jij niet mag missen. Laat je goed informeren en bekijk dan hoeveel mooie bezienswaardigheden er op jou staan te wachten.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Porto

Uitgelichte bezienswaardigheden in Porto

Portugal is een prachtig land en daar komen dan ook ieder jaar veel toeristen met alle plezier naar toe. Breng jij graag een bezoekje aan de hooggelegen kathedraal? Of het station van Porto of ga je graag met een bootje het water op? Het kan hier allemaal, dus ga genieten van dit mooie moment en van het uitzicht wat je gaat krijgen.

Kathedraal van Porto
Tip

Kathedraal van Porto

Als je naar dit land gaat, dan is de hooggelegen kathedraal van Porto, genaamd de Sé, iets wat niet gemist mag worden. Dit is namelijk goed te zien in het stadsbeeld van de stad en dit kun je dan ook gebruiken als oriëntatiepunt. Het is een kerk die is gebouwd vanaf de 13e tot en met de 19e eeuw. Je ziet er dan ook veel mooie bouwstijlen, erg divers. Je hebt een mooi uitzicht als je daar eenmaal bent!

Porto station en kerken
Tip

Porto station en kerken

Een andere kerk die de moeite waard is, is de Sint Fransiscus-kerk. Hier kun je binnen en dan kun je het mooie houtsnijwerk eens van dichtbij bekijken. Het hoogtepunt is de boom van Jesse. Maar vanuit dit punt kun je nog meer leuke bezoekjes brengen zoals naar het station van Porto dit is het Sao Bento-station uit het jaar 1916. Je kunt daar als je sportief bent ook de 225 treden beklimmen van de Torre dos Clérigos.

Boottocht vanuit Porto
Tip

Boottocht vanuit Porto

Als je het beste uitzicht wilt hebben over Porto dan kun je het beste een bootje huren en dan varen over de Douro rivier. Daar vind je dan nog erg veel mooie bruggen. Maar je kunt ook dan weer een wandeling maken langs de kade van de rivier. Dit is echt iets wat jij niet mag missen tijdens je reis dus zorg dat jij daar ook tijd voor vrij maakt met je reisgenoten. Vergeet hierbij ook zeker je camera niet mee te nemen!

Route voor een rondreis met huurauto door Porto

Een populaire fly & drive route in Porto is van Porto naar Sanxenxo. Je begint in het mooie noorden van Portugal en dan ook nog eens even langs de Spaanse regio Galicië. Je gaat vliegen vanuit Amsterdam naar Porto, als je daar bent aangekomen dan kun je je huurauto al snel ophalen en dan rijd je naar Ovar. Je hebt vanuit hier de mogelijkheid om leuke uitstapjes te maken. Zo kun je bijvoorbeeld naar het strand, maar je kunt ook kennismaken met Porto, mooi gelegen aan de rivier de Douro. De stad is met name beroemd door de portwijn. Je gaat ook zeker een bezoekje brengen aan het Museu do Vinho do Porto. Maar ook Aveiro, dit is ook wel bekend als het ‘Venetië van Portugal’, ga jij bezoeken. Het staat namelijk bekend als een havenen vissersplaatsje.

Coimbra is de moeite waard en dat is dan ook de geboortestad van 6 Portugese koningen. Guimarães is ook een aanrader. Je gaat vanuit Ovar richting Sanxenxo. Als je naar het oosten gaat dan tref je weer een hoogtepunt, namelijk heiligdom van Bom Jesus do Monte want op een boshelling is gelegen. Een andere aanrader is de stad Galicië, daar vind je Vigo, een belangrijke vissershaven. Het toeristische deel in deze regio is ook echt de moeite waard, heerlijk een hapje eten, de gezellige muziek en lekker shoppen. Als je een bezoekje brengt aan Santiago dan kun je daar naar Plaza del Obradoiro. Het is een mooi plein in het hart van de stad en dit wordt weer omringd door het Rajoy paleis en de kathedraal in de vorm van een kruiskerk. De laatste dag van de vakantie ga je terug van Sanxenxo naar Porto. Vervolgens vlieg je weer terug naar Amsterdam en lever je je huurauto vooraf in.

Leuke weetjes over Porto

1
De beste reistijd is van mei tot en met september. Er is namelijk veel regen in de maanden januari, februari, november en december.
2
De hoofdstad van Portugal is Lissabon en daar wil je ook echt de stad bezoeken om al dat moois van dichtbij te zien.
3
Porto is een mooie stad en als je wil genieten van het mooiste uitzicht dan kun je een bootje huren en varen over de Douro rivier.
4
Het station van Porto en meerdere kerken zijn meer dan de moete waard om te bezoeken tijdens je fly drive Porto.
5
Portugal is een land waar ieder jaar veel toeristen vakantie door willen brengen omdat het er prachtig is, met name de wisselende natuur gedurende de seizoenen.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Porto

Je komt zo veel te weten over het mooie land, veel bezienswaardigheden binnen een paar dagen die je niet wilt missen!

Boottocht over de Douro rivier, Coimbra, Ovar, Porto en Galicië.

Er zijn meerdere vliegvelden op Portugal, zoals Porto, Madeira en Faro.

De beste reistijd is van mei tot en met september, er valt namelijk veel regen in januari, februari, november en december.

Als je naar het vasteland gaat van Spanje en naar de Balearen is er geen tijdverschil met Nederland.