v.a. 109,-
5 - 21 dagen
Fly Drive
Europa

Italië; De ideale combinatie van heerlijk eten, cultuur en lekker weer

Italië is een prachtig land, waar veel invloeden terug te vinden zijn uit de Romeinse tijd. Je vindt er veel beroemde Romeinse bouwwerken en gebouwen. Naast een boeiende geschiedenis en architectuur heeft Italië ook een zeer rijke cultuur en een prachtige omgeving. Ontdek hieronder direct de beste aanbieders voor een fly drive naar Italië!

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Italië

Toren van Pisa: De scheve toren van Pisa is erg beroemd en vormt een veelal hilarisch fotomoment. De standaard foto’s zijn vaak in perspectief genomen, zodat het lijkt of de toren omver wordt geduwd. De Toren van Pisa is van oorsprong een klokkentoren en heeft 7 verdiepingen. De toren heeft een totale hoogte van 56 meter en is gebouwd in de stijl van de Romaanse architectuur.

Colosseum: Het alom bekende Colosseum is een amfitheater ter hoogte van 48 meter. Het amfitheater is gebouwd in de stijl van de Romeinse architectuur en ontworpen door de architecten Vespasianus en Titus. Het Colosseum beslaat een oppervlakte van 2 hectare.

Pantheon: Het Pantheon is oorspronkelijk gebouwd als een Romeinse tempel, maar momenteel is het een museum. Het Pantheon is gebouwd in de stijl van de Romeinse architectuur en heeft een hoogte van 46 meter.

Een fly drive naar Calabrië, fly drive naar Puglia of een fly drive naar Napels in Italie is ook een van de aanraders om te overwegen! Ook bied een fly drive naar Amalfikust geweldige fly drive mogelijkheden.

Gebergtes in Italië
Paleis in Italië
Wijnveld in Italië

Ervaar de culturele smaak van Italië

Italië heeft een unieke keuken, waarin veel gebruik wordt gemaakt van pizza’s en pasta’s. Hieronder gaan we verder in op deze culturele en culinaire hoogstandjes.

Pizzas: Pizza is een gerecht dat wij allemaal wel kennen. Het gerecht is afkomstig uit Italië en wordt dan ook met zorg door de Italianen bereid. Pizza’s zijn er in veel verschillende smaken, voor iedereen wel wat. De bodem is steeds hetzelfde, een deegbodem met tomatensaus er over uitgestreken. Dit wordt vervolgens belegd met groente en vlees of vis. Nog even in de steenoven en klaar is jouw Italiaanse pizza.

Pastas: Pasta is een veel voorkomend gerecht in de Italiaanse keuken. Ook in Nederland kunnen we pasta’s kopen in vele vormen en maten.

Een fly drive naar Apulië bied veel opties voor prachtige natuur, meer bestemmingen als je naar beneden scrolled.

Feitjes over Italië

  • Italië staat bekend om zijn pizza’s en pasta’s.
  • De hoofdstad van Italië is de stad Rome.
  • Italië grenst aan de landen Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië.
  • Italië ligt in Zuid-Europa en maakt deel uit van de Europese Unie.
  • De officiële naam van Italië is de Italiaanse Republiek.