v.a. 254,-
5 - 18 dagen
Fly Drive
Europa

Ontdek Knossos, schitterende cultuur en vele stranden

Op een fly drive naar Kreta zie je prachtige oude ruïnes en maak je kennis met een unieke onderwaterwereld. Water is op Kreta op verschillende manieren te ervaren. Je kunt er gaan duiken, snorkelen, varen, een bezoek brengen aan het waterpark of een aquarium bezoeken. Wil je ook een fly drive reis dat draait om tropische wateren, boek dan een fly drive naar Kreta.

Bezienswaardigheden tijdens jouw fly drive naar Kreta

Acquaplus Waterpark: Het Acquaplus Waterpark zorgt voor een leuk dagje weg voor het hele gezin. Het park ligt in de heuvels en de wachttijden in het park zijn meestal niet erg lang. Zo kun je snel van alle waterattracties gebruik maken. Het Acquaplus Waterpark is een paradijs voor kinderen die er op heel veel glijbanen kunnen. De polsbandjes hebben een chip, die bij bestellen van drankjes, chips of snoep wordt gescand. Aan het eind van de dag betaal je de rekening, waardoor je niet de hele tijd met een portemonnee in het zwemparadijs hoeft te zitten.

Spili: Spili is een schattig groen dorpje met mooie natuur. Je kunt er genieten van heerlijke gerechtjes of gewoon mooie foto’s maken van de architectuur en de omgeving.

Spinalonga: Met de boot kun je vertrekken naar het mooie eiland Spinalonga. Dit schilderachtige eiland is fantastisch om met de auto te bekijken.

Gebergtes in Kreta
Ezel in Kreta
Markt in Kreta

Maak op een interactieve manier kennis met de natuur

Op Kreta is het gedurende het hele jaar lekker warm. Op sommige dagen schijnt er meer zon dan op andere dagen, maar ook op een minder zonnige dag is er genoeg te doen op Kreta. Je kunt dan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan 1 van de overdekte aquariums die je laten kennismaken met het leven onder de zeespiegel van het Griekse eiland. Maak kennis met de mooiste vissen in de meest uiteenlopende kleuren en pak sommige van de dieren vast. Een bezoek aan het aquarium is een leuk dagje uit voor het hele gezin.

Cultuur uitgelicht: Maak kennis met een oude beschaving in Palace of Knossos

Als je houdt van oudheid moet je zeker eens een kijkje nemen bij deze indrukwekkende ruïnes. Het Palace of Knossos is een hoog gewaardeerde bezienswaardigheid die bij veel fly drive reizen wordt aangeboden. In de ruïnes vindt je prachtige muurschilderingen, gekleurde pilaren en grote potten. In het Palace of Knossos waan je jezelf echt in het oude Griekenland.

Feitjes over Kreta

  • Het eiland Kreta hoort bij Griekenland.
  • Er zijn in de hele Middellandse Zee slechts vier eilanden die groter zijn dan Kreta.
  • In Kreta is het gedurende het hele jaar lekker warm.
  • In juli valt er vrijwel geen regen op Kreta.