Fly Drive Tenerife

Fly Drive Tenerife

Tenerife
Populair: Guimar, El Teide & La Orotava
Wij vergelijken 5 aanbieders
Vanaf € 399,-
Bekijk aanbiedingen van o.a.
bebsy de jong intra corendon tui ilios reizen anwb reizen
Bekijk aanbiedingen van o.a.
fly drive reisorganisaties

Een eiland vol zon, strand en belevenissen

Één van de Canarische eilanden is het eiland Tenerife. Een eiland vol leuke badplaatsen en een mooie kustlijn. Geniet van het prachtige weer op de stranden of neem een duik in de zee. Ook Tenerife is ontstaan door vulkanische activiteiten, deze sporen kan je nog steeds terug vinden. Bezoek de indrukwekkende vulkaan El Teide en de prachtige natuur erom heen. Met een Fly Drive Tenerife ontdek je het hele eiland en de vele mooie plekken die het eiland te bieden heeft. Stippel je eigen route uit en volg die op je eigen tempo. De steden bestaan veelal uit historische gebouwen, kerken en kloosters. Bezoek de bijzondere piramides bij Guimar of het beeld van de heilige maagd van Candelaria.

Bekijk direct alle aanbieders met fly drives naar Tenerife

10 uitgelichte aanbiedingen voor een fly drive naar Tenerife

Uitgelichte bezienswaardigheden in Tenerife

Op Tenerife kan je genieten van de prachtige natuur rondom de vulkaan El Teide. Daarnaast vind je er vele historische gebouwen in de steden, bijvoorbeeld rechthoekige piramides in Guimar of de enige kathedraal van het eiland in La Laguna. Dit was tevens vroeger de hoofdstad van Tenerife. Bekijk de vele kerken en kloosters in La Orotava en ontdek de houtsnijwerken in de balkons.

Guimar
Tip

Guimar

Één van de oudste plaatsen op tenerife is Guimar, het ligt gelegen aan de oostkust. Guimar is vooral bekend om zijn piramides die een rechthoekige vorm hebben. Dit is erg bijzonder om te zien, ze weten niet wie deze piramides gemaakt hebben. Daarnaast kan je de basiliek in het naast gelegen plaatsje Candelaria bekijken. Deze is in 1959 gebouwd met een beeld van de heilige maagd erbij. Om het beeld van de heilige maagd van Candelaria hangen waardevolle juwelen die gelovigen hebben geschonken.

La Orotava
Tip

La Orotava

De stad La Orotava heeft een prachtig oud stadsgedeelte. Bezoek de barokke Iglesia de Nuestra Senora de la Concepcion die erg groot is. Daarnaast zijn er pleinen met vele kerken, kloosters en balkons van houtsnijwerk wat prachtig is om te zien. Breng ook een bezoekje aan de naast gelegen stad La Laguna. Dit was vroeger de hoofdstad van het eiland. De enige kathedraal van Tenerife staat hier, de San Cristobal de La Laguna. In de stad zelf vind je diverse kleurrijke gevels en historische gebouwen.

El Teide
Tip

El Teide

De vulkaan El Teide is erg indrukwekkend om te zien. Door deze vulkaan is Tenerife ontstaan en die oorsprong kan je nog steeds terug vinden. In de omgeving rondom de vulkaan vind je vele natuur en vulkanische landschappen. Ontdek de minerale gesteenten, asvelden, gestolde lavastromen en zeldzame planten die hier groeien. Dit Nationale Park staat sinds 2007 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bezoek het bezoekerscentrum en begin aan één van de vele wandelroutes die je hier kan lopen.

Route voor een rondreis met huurauto door Tenerife

Een populaire fly & drive route op Tenerife is van Granadilla de Abona naar Guimar. Bij aankomst op Tenerife Sur ga je door naar Granadilla de Abona. Dit is een ideale plek voor natuurliefhebbers en rust aanbidders. Breng een bezoekje aan de El Teide vulkaan en het beschermde gebied erom heen. Dit gebied bestaat uit gestolde lavastromen, asvelden, zeldzame planten en minerale gesteenten. Hierna ga je door naar één van de oudste steden van het eiland, Guimar. Deze stad is bekend van zijn piramides die er rechthoekig uitzien. In de omgeving ligt de plaats Candelaria met een mooie basiliek. Om het beeld van de heilige maagd van Candelaria hangen velen waardevolle juwelen die gelovigen hebben geschonken. Daarna kan je naar de stad La Orotava waar een mooi oud stadsgedeelte is. Bezoek de barokke Iglesia de Nuestra Senora of het plein met vele kerken en kloosters die prachtig zijn om te zien. De volgende stad op de route is La Laguna, dit was vroeger de hoofdstad van het eiland. Bekijk de enige kathedraal van het eiland de San Cristobel de La Laguna. Verder vind je er kleurrijke gevels en historische gebouwen. Ook in de hoofdstad Santa Cruz vind je diverse historische gebouwen die interessant zijn om te zien. Bezoek één van de vele museums en winkel in de leuke winkelstraat. Hierna ga je weer naar het vliegveld van Tenerife Sur om weer naar Amsterdam te vliegen.

Leuke weetjes over Tenerife

1
De El Teide vulkaan is een slapende vulkaan. Mensen zijn erg onder de indruk van deze vulkaan en bezoeken hem massaal. Maar liefst 4 miljoen toeristen per jaar.
2
Op Tenerife kan je het beste carnaval vieren, het op één na grootste carnavalsfeest ter wereld wordt in Santa-Cruz gevierd.
3
De hoogte berg van Spanje ligt op Tenerife, de Pico de Teide is 3718 meter hoog.
4
Op de Canarische Eilanden hebben ze een nationale sport. Canarisch worstelen is ontstaan in 1420 en wordt bij festivals of lokale feesten nog beoefend.
5
Één van de belangrijkste inkomsten van Tenerife is van toerisme.

Veelgestelde vragen over een fly drive naar Tenerife

Tenerife bestaat uit historische stadjes en mooie natuurgebieden. Ontdek de verborgen schatten van dit eiland, het is een veelzijdig land. Perfect voor rust en natuurliefhebbers.

Tenerife is ontstaan door vulkanische activiteiten van de vulkaan El Teide. Bezoek daarom deze indrukwekkende vulkaan en het prachtige gebied erom heen. Daarnaast kan je in de vele stadjes historische gebouwen bekijken en ga je terug de tijd in.

Tenerife heeft 2 luchthavens, dat zijn: Tenerife Zuid en Tenerife Noord.

De beste reistijd om naar Tenerife te gaan is van april tot oktober. Dan valt er nauwelijks regen en is het lekker warm.

In Tenerife is het 1 uur eerder dan in Nederland. Vergeet dus niet om je horloge te verzetten.